Vart tog CSS-stödet vägen?

2005-07-29 09:04 | Kategorier » Allmänt,

Microsoft har släppt sin beta av Internet Explorer 7 nu, versionen som skulle fixa alla svagheter i webläsaren. De skulle bland annat ha stöd för flikar, alfa-kanalerna i PNG (vilket innebär att bilden kan vara gradvis transparent) samt CSS. Om man då tar en titt på vad betan faktiskt egentligen har åstakommit, så blir man lätt lite besviken…

Visst, flikarna är ju trevliga. Det går inte att säga något annat om. Däremot kan man lätt kontra med att de flesta andra webläsare haft det ett antal år nu. Det är bra att Microsoft äntligen lägger till det, men någon wow-känsla leder det inte till för min del.

Samma sak gäller stödet för alfa-transparens i PNG-bilder. Majoriteten av alla webläsare har haft detta länge, och jag begriper inte varflr de inte lagt in fullt stöd förrän nu. Det har gått att lösa via en liten ful-lösning i nuvarande version av IE, men det är inte bra att behöva använda konstiga metoder för att få saker att fungera. Inget revulotionerande här heller alltså.

Sist ut var ju det där stödet för CSS, problemet som har irriterat så många webutvecklare. Internet Explorer är känt för att inte tolka CSS som det skall göras, vilket gör att många sidor kan se otroligt konstiga ut, även om de är korrekt kodade. Det var denna del som jag hade längtat mest efter, att äntligen kunna använda CSS utan att behöva begränsa mig på grund av IE.

Hade de fixat det då? Nej.
Jag tog en titt på Paul Armstrongs blog och hoppades att den skulle se korrekt ut i IE 7, eftersom den ser en aning konstig ut i IE 6. Det värsta var att det såg precis lika illa ut fortfarande. Jämför gärna själv hur den ser ut i IE jämfört med Firefox eller Opera.

Jag hoppas verkligen att det går att skylla på att det är en beta.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper