Mailväxling med Inger Segelström

2005-12-17 22:42 | Kategorier » Allmänt, Samhällskritik,

Efter Ingers något korta svarsmail på mitt utskick bestämde jag mig för att fåga henne angående hennes uttalande om att det inte skulle bli dyrare för operatörerna.

Nedan följer mailväxlingen.

Skickat: 2005-12-17 11:36

Hej Inger!

Till att börja med får jag tacka så mycket för ditt välformulerade svar på mitt förra mail. Jag vill också tacka för att det nu syns så tydligt för allmänheten att det är de socialdemokratiska ledamöterna som inte prioriterar den personliga intigriteten.

Däremot har jag ännu en liten fråga, och det gäller ett uttalande från din sida angående de ökade kostnader detta kommer att leda till.

”Det blir inte dyrare än idag, bara för att tiden förlängs.”
Hur menar du där egentligen? Om data skall lagras längre tid, dessutom mer ingående, så genererar ju detta mer data att logga totalt sett. På vilket sätt skulle detta inte bli dyrare?

Tacksam för svar.

Med vänliga hälsningar
Kristoffer

Mottaget: 2005-12-17 12:17

Hej
Tack själv
Vad gäller kostnadsfrågan så lagrar operatörerna redan idag så systemen finns, någon längre tid än som nu blir tillåtet och de brottsbekämpande myndigheterna köper uppgifterna i upphandling. Ny teknik är på väg och det blir en affärmässig upphandling.
Mvh
Inger S

Skickat: 2005-12-17 12:22

Hej igen

Det där var inte mycket till svar på den frågan jag ställde.
Hur kan du påstå att det inte skulle bli dyrare, när bara Telia uppskattar att det blir merkostnader på mellan 140 miljoner och 1,2 miljarder?

Det är alltså bara för en teleoperatör.

Sedan undrar jag också hur detta på något som helst vis skulle stoppa kriminella, eftersom det endast kommer att vara de som klantar sig som kommer att kunna åka dit i dessa system (precis som idag).

Mvh
Kristoffer

Mottaget: 2005-12-17 13:01

Hej
Telia är bara en operatör och de kommer att förhandla enligt deras möte med mig i veckan
Mvh
Inger

Notera att hon fortfarande inte ens svarat på min mycket enkla fråga, utan i klassiskt manér försökt glida undan. Att Telia sedan bara är en av de operatörer som får merkostnader vet jag inte riktigt vart hon vill komma med. Inte heller svarade hon på hur det nya systemet kommer att få fast fler kriminella än i dagsläget.

Det var även här som jag verkligen började fundera på hur det står till med tankeförmågan hos damen i fråga.

Skickat: 2005-12-17 13:41

Hej.

Snälla, sluta göra åtlöje av dig själv genom att inte vara kapabel att svara på min fråga. Det är en mycket enkel sådan nämligen.

Hur kan du påstå att det inte skulle medföra extra kostnader, när bara Telia uppskattar kostnaden att bli mellan 140 miljoner och 1,2 miljarder kronor? Jag är medveten om att Telia bara är en av många tele-operatörer som finns på den svenska marknaden. Det gör väl knappast saken bättre?

Jag väntar spänt med att se om du kan ge raka svar på mina frågor.

Tacksam för svar.

Mvh
Kristoffer

Efter detta var det fullsändigt tyst, beklagligt nog.

Dyker det upp ett svar så kommer jag att uppdatera posten.

Gravatar
|
Robban — 2005-12-19 19:19

Intressant dam det där…
Frågan är hur hon blev politiker?

Gravatar
|
Adam — 2005-12-25 14:29

Robban, det var nog just för hennes ”konst” att försöka glida undan som hon gör.

Gravatar
|
Mitt — 2005-12-28 15:21

Du är medveten om att det är ett brott mot PUL att lägga ut epost på nätet?

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-20 14:31

Mitt: Nej, det är inte ett brott mot PUL. Läs på.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper