Adobe släpper webbversion av Photoshop

2007-09-07 12:47 | Kategorier » Ny teknik, Webb,

Adobe hoppar på trenden med webbapplikationer och har nu visat upp en version av Photoshop gjord för att köras direkt på nätet. Än så länge finns det inte så mycket information om programmet.

Det är så klart trevligt med webbapplikationer i de fall de fyller ens behov, däremot lider de alla av begränsningar i form av bland annat prestanda och även tillgänglighet i många fall. Personligen tror jag att Adobes webbversion av Photoshop kan komma att fungera utmärkt för de hemmafixare som vill göra mindre förändringar i ett foto eller skapa enklare bilder, precis på samma sätt som många av de bildredigerare som redan finns på Internet fungerar för de som använder dem.

För de som har behov av mer prestanda vad gäller redigering eller skapande av nya bilder kommer det nog att vara ”vanliga Photoshop” som gäller ett bra tag till. Jag ser inte riktigt att det i dagsläget är aktuellt att ladda upp enormt stora RAW-filer för att sedan redigera dem i en webbversion av Photoshop där man är beroende av serverns systemresurser när man lika gärna kan göra det i ens egen dator utan fördröjning, och det med ett program som jobbar direkt mot ens egen hårdvara.

Dessutom tillkommer aspekter av att man kanske inte vill (eller ens får) låta någon utomstående part komma i kontakt med bildmaterialet. Personligen skulle det aldrig falla mig in att låta någon tredje part ta hand om mitt bildmaterial när jag arbetar med det, att släppa ut en skiss på en kommande hemsida är inte direkt något som uppskattas av en kund har jag en känsla av.

Uppdaterad
Moderskeppet har varit på visningen och kan bjuda på en bild därifrån. Precis som jag anade skulle det påminna en hel del om de andra liknande webbapplikationer som finns, gränssnittet liknar lite det som Lightroom har.

Mer läsning finns på IDG.

Gravatar
|
Gustav — 2007-09-07 18:31

Dessutom uppdateras även loggan.

Gravatar
|
Demonstration av Photoshop Express — 2007-10-06 00:04

[…] att köra i en webbläsare. Photoshop Express verkar ha ungefär den funktionalitet jag skrev om i min första artikel om Photoshop Express, nämligen att fokusera mest på enklare justeringar av […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper