Medisons kunder får nu igen sina pengar

2007-09-13 12:54 | Kategorier » Nyheter,

Medison CelebrityJag har tidigare skrivit om Medison, ett företag som sade sig kunna leverera bärbara datorer till ett pris på 150 dollar, strax över 1000 kronor. Uppmärksamheten i media har varit bitvis ganska intensiv. Många har frågat sig om det här verkligen kan stämma, detta eftersom datorn håller ett mycket lågt pris jämfört med vad man får samt att de projekt där en dators pris varit i närheten av så lågt har resulterat i betydligt mindre kraftfulla datorer. Medison har däremot hela tiden hävdat att priserna hålls nere genom att de ska låta annonsörer betala en massa för att synas på deras hemsida.

Inte heller har de avslöjat några detaljer om hur tillverkningskostnaderna skulle hållas nere så kraftigt som det är tvunget för att projektet ska fungera. Ovanpå detta har de gett sken av att ha servicepartners, detta trots att inga avtal fanns. På hemsidan har det funnits avtal och specifikationer som varit ordagrant kopierade (inklusive stavfel) från andra företags hemsidor. Det har även under flera veckor stått att deras telefonlinjer varit nere de senaste 24 timmarna. Medison har på sin hemsida hävdat att de sponsrat en skola med miljonbelopp, det visade sig vara lokalhyra på 2500 kronor. De har också påstått sig ha öppnat en Apple-butik, trots att denna aldrig existerat.

Det är exempel på några av de konstigheter som förekommer kring Medison.

Förra veckan började även 2Checkout, företaget som sköter betalningarna åt Medison, att dra pengar från de som lagt beställningar. Detta eftersom de hade fått uppgifter om att datorerna hade börjat levereras. Så var inte fallet och nu har de bestämt sig för att betala tillbaks pengarna till alla som beställt datorer från Medison.

Mailet de skickat ut till kunderna ser ut såhär:

Dear 2Checkout customer, I thank you for your patience regarding your Medison Celebrity Laptop. I apologize, but due to certain logistical problems, your laptop will not be able to be delivered at this time. 2Checkout.com has issued you a full refund and you should see this on your statement within 5-7 days. 2Checkout.com will contact you and inform you when you may replace your order for your Medison Celebrity laptop.

A refund can be issued by 2Checkout for various reasons, including:

1 ) Requested by the cardholder.
2 ) Requested by the vendor.
3 ) Failed internal fraud checking.

Your refund should appear on your credit card/bank statement within the next 7-10 days.

Det går inte heller längre att beställa några datorer från Medison.

Diskussionen hos IDG kommer med all säkerhet att gå varm. Mer läsning finns även på Medisonscam.info.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper