WordPress 2.3 och några av dess nya funktioner

2007-09-18 09:54 | Kategorier » Nyheter, Webb, Wordpress,

Wordpress logoWordPress kommer snart i version 2.3, en uppdatering som kommer att medföra många förändringar och stora förbättringar. Bland annat så kommer den nya versionen av WordPress att få stöd för taggar redan från start, utan att man behöver plugins av något slag. Just hanteringen av plugins är något som förbättrats kraftigt i WordPress 2.3. Nu kommer det att finnas varningar i de fall en uppdatering medför att någon av de plugins man har installerade kommer att sluta fungera efter en uppdatering av WordPress. Detta förutsätter att pluginen finns i WordPress officiella pluginbibliotek.

Ytterligare en förbättring är det inbyggda stödet för taggar, något man tidigare behövt separata plugins för att hantera. Till en början ser det ut som att den funktionen kommer att vara lite begränsad dessvärre, men jag är övertygad om att det kommer att förbättras ganska snabbt. En trevlig sak i sammanhanget är att det kommer finnas stöd för att importera taggar från bland annat Ultimate Tag Warrior, Jerome’s Keywords samt Simple Tags.

I och med WordPress 2.3 kommer det även att bli mindre risk för att man måste redigera .htaccess själv, det kommer till och med bli inbyggt stöd för att ändra om en posts adress utan att man behöver oroa sig för att saker blir konstiga. Det har funnits plugins för detta tidigare, men nu blir det inbyggt direkt i WordPress.

Allt är så klart inte guld och gröna skogar. Databasstrukturen har gjorts om lite i WordPress 2.3, vilket gör att en del kan bli tvungna att skriva om egna funktioner och att flera plugins kommer att vara tvugna att uppdateras. Fördelen är att databasstrukturen blir betydligt bättre.

Personligen ser jag fram emot uppdateringen av WordPress, det ser ut som att jag kommer kunna införa några av de saker jag skjutit upp utan att för den delen behöva installera plugins.

Gravatar
|
Wordpress 2.3 | WP på mitt vis — 2007-10-22 14:44

[…] Gate303 har skrivit ett inlägg om WordPress 2.3 och några av dess nya funktioner. […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper