Nya Macbookrykten, har nästa modell aluminumhölje?

2007-09-22 12:30 | Kategorier » Apple, Mac,

Apples logoÅter igen florerar rykten kring att Apple kommer att släppa en Macbook i aluminium. Jag har misstänkt att något sådant var på väg ända sedan det stod klart att iMac skulle göras i aluminium och misstankarna blev förstärkta när det visade sig att även iPod Classic fick ett aluminiumhölje. Tidigare har Apples produkter riktade mot hemkonsumenten haft höljen som till stor del bestod av plast, men nu har de låtit produkt efter produkt gå över till att använda i första hand aluminium. Den enda mac som ännu inte har ett hölje som består främst av aluminium är just Macbook. Mac Minis ”sarg” är aluminium även den.

Personligen ser jag fram emot det, detta på grund av att jag verkligen föredrar en dator med aluminiumhölje framför en gjord i plast. Aluminium ser i mina ögon snyggare ut och är på många sätt också mer hållbart.

Stämmer de punkter som 9to5mac gått ut med så blir den en riktigt spännande skapelse.

  • Svart- och silverfärgad aluminium
  • Tunnare än dagens Macbook
  • Inte lika mycket ”dött utrymme” kring skärmen, det skulle kunna göra att de får ytterligare minskade yttermått
  • De ska vara lättare än dagens Macbooks
  • Tangentbordet ska påminna om Apples nya trådlösa tangentbord
  • På något sätt ska styrplattan vara förändrad
  • De ska vara mycket aggressivt prissatta

Så, med lite tur får vi se en mindre Macbook med bättre prestanda och lägre pris.

Svenska Macworld och AppleMac är två av sidorna som skriver om detta.

Gravatar
|
toad — 2007-09-24 13:19

Låter som att det kan bli _riktigt_ trevligt med en svart MacBook i aluminium som dessutom är tunnare! Man får hoppas att ryktena stämmer!

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-09-24 16:20

toad: Nog låter det trevligt alltid! =)
Löjligt trevligt nästan. Ruggigt fin timing på det också med tanke på att det snart är dags för mig att uppgradera…

Nästan så att jag kan leva med burken även om det skulle bli så att den saknar en inbyggd optisk enhet, något som det spekulerats lite kring. Det är ju förmodligen det enklaste sättet att snabbt få ned datorn i tjocklek och samtidigt spara energi. Trevligast vore ju om den fortsatte ha inbyggd optisk enhet. Bara att vänta och se vad som händer helt enkelt… =)

Gravatar
|
Johan — 2007-10-25 09:36

Jag är en såkallad ”switcher” och har ganska nyligen köpt mig en MacBook. Vad jag saknar är en bra skärm. Jag måste säga att jag är missnäjd. Betraktningsvinklarna är inte bra. Jämför jag med min tidigare PC, som visserligen hade båda bra grafikkort och grym skärm, är det skrämmande stor skillnad. Nu sitter jag och tiltar skärmen hela tiden så fort jag ändrar sittställning.

Lyckas Appple med att platta till den ännu mer ska de ha cred, för jag tycker den är tunn som den är =) Dock hade den kunnat vara lite lite lättare. Och hade utrymmet runt skärmen försvunnit hade det varit grymt!

/Johan

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-10-25 09:47

Johan: Jag får börja med att gratulera till ett bra val av plattform… =) Jag har ingen Macbook själv, så jag har inga egna erfarenheter. Däremot vet jag att Powerbooken är lite känslig i höjdled.

Apple har då och då fått lite kritik för vinklarna och man kan alltid hoppas att de kommer att förbättra även den punkten, för jag kan personligen inte tänka mig något annat än en mac i dagsläget. =)

Det kommer från en som för några år sedan hackade ned på mac-plattformen så fort tillfälle gavs…

Tack för din kommentar!

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper