Google skaffar patent om textinläsning från bilder

2008-01-12 22:31 | Kategorier » Google, Internet, SEO, Webb,

GoogleGoogle har nu lämnat in ett patent rörande textigenkänning från bilder. Hitintills har just text i bilder varit ett problem när det gäller sökmotoroptimering av hemsidor, kanske kan detta problem nu bitvis vara på väg att avhjälpas. Att Google är en mycket stor aktör går inte att på något vis förneka och visst skulle det vara trevligt om det faktiskt gick att få även träffar på bilder där ens sökord finns med?

Google har under lång tid ägnat sig åt att med hjälp av OCR-teknik göra vanliga böcker sökbara via sin sökmotor och jag tycker att steget mot att börja indexera text i bilder är en naturlig fortsättning på den redan inslagna vägen. I artikeln hos InformationWeek kan man även läsa om att tekniken kan komma att användas för indexering av text även i videoklipp på till exempel YouTube samt Google Video.

Det kommer att bli mycket intressant att se hur detta utvecklar sig vidare och hur gemene man kan komma att dra nytta av tekniken.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper