Kör Windowsprogram på din mac – gratis

2008-10-28 10:14 | Kategorier » Apple, Tips,

Under många år har det funnits olika metoder för att köra Windowsprogram både i Mac OS X och Linux. Från dess att Apple gick över till Intel-processorer har det gått att starta upp Windows på sin mac. Allt eftersom utvecklingen fortskridit så har möjligheterna att köra Windowsprogram direkt i Mac OS X ökat och nu har det öppnats upp en möjlighet att få en licens till en av dessa lösningar, helt gratis.

Det är företaget Codeweavers som med sin mjukvara Crossover gör det möjligt att köra Windowsprogram helt utan att behöva starta upp Windows. De har dessutom en variant av Crossover som är speciellt anpassad för Windowsspel. Det innebär att man som macanvändare slipper problemet med att starta om datorn för att komma in i Windows, och man slipper också använda någon mer komplex lösning i stil med Parallels Desktop.

För närvarande är Codeweavers hemsida mycket kraftigt belastad, men det går ändå att få en gratis licens av Crossover (både Mac- och Linuxversionen).

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper