Telia säljer iPhone utan bindningstid

2009-03-24 07:30 | Kategorier » Apple, iPhone,

iPhone

Under lång tid har Telia varit den enda svenska operatör där man kunnat välja iPhone. Nyligen ändrades detta när både Telenor och Halebop började sälja iPhone med sina abonnemang eller kontantkort. I alla fallen var dock iPhone operatörslåst under minst 12 månader.

 

Detta ändrar nu Telia på, kanske för att möta konkurrensen. Nu går det att köpa iPhonen helt utan bindningstid, den är fortfarande operatörslåst till att börja med, men för 300 kronor kan man låsa upp den innan man ens lämnar butiken. Hur detta påverkar försäljningen är svårt att säga, men att det finns många som har avstått att köpa telefonen just på grund av inlåsningen hos Telia (alternativt Telenor och Halebop nu på slutet) är en sak som är säker.

Telia har presenterat en ny prislista, där kan man se att en 16 GB iPhone skulle kosta 5995 kr utan bindningstid. För att få den upplåst så hamnar priset alltså på 6295 kr, långt ifrån billigt, men fortfarande med fördelen att man då kan använda den med den operatören man redan har. Nöjer man sig med 8 GB iPhonen så blir totalkostnaden 5295 kr.

Parallellt med detta så har det även kommit ganska starka rykten kring att Apple kommer att släppa en ny iPhone om några månader, samtidigt som iPhone OS 3 lanseras. Denna skulle bland annat innehålla bättre hårdvara, som bland annat möjliggör videoinspelning.

Gravatar
|
Jonas Kac — 2009-03-24 08:49

Svår fråga om man orkar vänta eller inte 🙂

Men bättre hårdvara låter inte helt dåligt…

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper