Yreg står inför en masstämning

2009-06-14 13:00 | Kategorier » Internet, Nyheter,

Företaget Yreg, eller Yellow Register som de hette förut, står nu inför en masstämning. Anledningen är att åtskilliga av deras kunder känner sig lurade.

Enligt uppgift har dessa småföretagare blivit erbjudna en kostnadsfri hemsida, mot att de kan fungera som en referenskund. Det enda de ska behöva betala är en avgift för webbhotellet där hemsidan ska lagras. Så långt kan man ju tycka att allt låter som en bra affär för den som blir uppringd.

Det många har vittnat om är däremot allt annat än en bra affär. Många har klagat på att hemsidorna är oerhört simpla i sin utformning, innehållit många stavfel och dessutom har många ansett att månadsavgiften har varit oerhört dyr. I ett säljbrev som Computer Sweden fick tag på finns summan 590 kr/mån angiven. Jämför man detta med ett företagsabonnemang hos till exempel Binero, som där kostar 138 kr/mån så är det inte svårt att förstå dem som anser att det erbjudande Yreg (Yellow Register) framförde var allt annat än billigt.

En sak som förmodligen har byggt på missnöjet och fungerat som en pådrivande kraft mot denna grupptalan är det att många av dem som först accepterat Yregs erbjudande men sedan sagt upp avtalet ändå har fått fortsätta att betala. Yreg har helt enkelt inte avslutat avtalen.

Till Uppdrag Granskning har en anställd hos Yreg, som önskat vara anonym, berättat:

Vi slängde deras uppsägningar i papperskorgen och låtsades som om dom inte kommit in

Nikke Lindqvist har bloggat om Yellow Register, bland kommentarerna kan man även läsa hur grupptalan allt mer växt fram.

Hur det hela kommer att sluta är ännu oklart, även om min personliga åsikt är att de med största sannolikhet kommer att bli fällda.

Gravatar
|
fontaines d'eau — 2011-07-18 17:25

Jag är också ett offer för detta bedrägeri. De var verkligen laddning högt.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper