Promenix – Arrangera en stegtävling för bättre folkhälsa

2008-02-13 10:13 | Kategorier » Tips,

PromenixIdag lanserades Promenix, en sida avsedd bland annat anordna stegtävlingar på företag, organisationer eller mellan goda vänner. Att vi i dagens samhälle har blivit lite av soffpotatisar är ju ett faktum som diskuterats i många turer. Som tur är så behöver man ju inte anstränga ihjäl sig för att ändra på den saken.

Tack vare möjligheten att anordna en egen stegtävling med kollegor, vänner eller liknande så kan man kanske sporras till att gå den där extra lilla promenaden. Kanske lämnar man bilen hemma och går till affären i stället?

För att hålla ordning på hur långt man gått, eller snarare hur många steg man tagit, bär man helt enkelt en stegräknare. Denna bör såklart följa med varje vaken sekund för räkna alla steg du tar under dagen.

Med hjälp av stegräknarna kan du sedan få statistik över exakt hur många steg du tagit för varje dag och till slut kanske även få en historik över ditt promenerande, varför inte bjuda in hela familjen eller kompiskretsen till en stegtävling? Det kan ju vara ett effektivt och roligt sätt att öka på vardagsmotionen lite… Dessutom är det onekligen ganska socialt att vara ute och gå.

Ta på er skorna, titta ut genom dörren och spatsera iväg ut i den friska luften… =)

Läs Promenix presslease här

Gravatar
|
Jonas — 2008-03-26 19:21

En annan bra stegtävlingstjänst är Stegtavling.se, http://www.stegtavling.se.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper