iPhone finns nu i Europa, men när kommer den till Sverige?

2007-09-18 11:37 | Kategorier » Apple, iPhone,

iPhoneKlockan 11 nu på förmiddagen äntrade Steve Jobs Applebutiken på Regent Street i London. Där tillkännagavs att det blir operatören O2 som kommer att få iPhone i Storbritannien. Priset är satt till 269 pund för 8 GB-versionen av iPhone, vilket motsvarar ungefär 3500 kr. Enligt mig helt klart ett överkomligt pris. Försäljningen av iPhone i Storbritannien startar den 9:e november.

Med iPhone i Europa kan man fråga sig hur lång tid det tar för den att hitta till Sverige. Här är dock operatören fortfarande okänd, men jag tror att Telenor kan ligga bra till. Detta på grund av att Telenor börjat sälja Appleprodukter i sina butiker. Även Telia torde ha ett bra läge då de, vad jag vet har ett bra utbyggt EDGE-nät.

De abonnemang som O2 har sträcker sig prismässigt mellan 35 pund (drygt 450 kronor) och 55 pund (cirka 750 kronor) per månad. Det dyraste har obegränsad dataanvändning. Det verkar även som att det i dagsläget inte blir någon 3G-version av iPhone, på gott och ont. Den främsta nackdelen med 3G-kretsar är deras strömförbrukning, något som Steve har påpekat.

Jag skulle tro att Apple försöker få ut iPhonen på så många stora marknader som möjligt innan julhandeln drar igång, dessvärre vet jag inte om Sverige är särskilt högt prioriterat om man jämför med de större länderna

Läs mer hos Macworld och M3.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper MediaCreeper