Telenor informerar om iPhone med 3G

2007-11-07 19:44 | Kategorier » Apple, iPhone,

Enligt en källa hos Telenor som jag har fullt förtroende för så har de börjat skicka ut information om en kommande 3G-iPhone till sina medarbetare. Sedan tidigare har Telenor sålt Apple-produkter i vissa av sina butiker och nu ser det ut som att deras utbud kan komma att utökas med iPhone framöver. Ända sedan starten har det talats om en 3G-version av iPhone och även Steve Jobs har tidigare påtalat att han gärna ser en 3G-variant av telefonen.

Kanske kommer det tidigare än väntat?

Gravatar
|
toad — 2007-11-07 22:04

Rusktigt vilken mysig nyhet såhär när kylan kommer krypande. 😀

Gravatar
|
lowe — 2007-11-08 05:39

Jovars, det låter inte fel alls.
Frågan är om den trillar in samtidigt som iPhone-SDKt (Februari) eller om vi kan hoppas på att se något tidigare?

Gravatar
|
Patrik Danielsson — 2007-11-08 09:25

Har Apple Någonsin skickat ut förhandsinformation innan produkten har släppts? Eller deras partners? Nej precis.

Detta är så fake och din ”källa” på Telenor bör skaffa sig en verklighets uppfattning och sluta ljuga för sina vänner.

Steve Jobs sa dessutom att dom ska börja kolla på 3G senare nästa år.

Ledsen att komma in och förstöra era önskedrömmar, men kom ner på jorden 🙂

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-08 09:29

Patrik: Min källa betvivlar jag inte, däremot är det så klart fullt möjligt att informationen denne har fått av en eller annan anledning är fel.

Steve Jobs har även sagt att det inte var intressant att införa videostöd i iPoden och se vad som hände… 😉

Skillnaden i det här fallet är ju att det har talats om att införa 3G-stöd för iPhone. Argumentet att man skulle få sämre batteritid med 3G i iPhone faller lite på det faktum att det i många av dagens mer avancerade telefoner går att stänga av 3G-användningen för att spara batteri. Personligen tycker jag att det vore en smart lösning att enbart koppla på 3G-kretsarna när de väl behövs.

Sony Ericssons P1i är en av många telefoner som har löst problemet med att 3G-kretsar drar mer ström på det viset, jag betvivlar inte att Apple skulle göra en liknande lösning.

Gravatar
|
byxornanere — 2007-11-10 23:03

Det blir Telenor och i februari skall de finnas att köpa. Apple och Telenor är det logiska valet. Liknande kunder och båda på hugget. 3G med så klart.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-10 23:29

byxornanere: Jo, det blir (dessvärre?) Telenor som ror hem det hela. Lite tråkigt med tanke på att Tre har ett bättre 3G-nät. Jag har lite svårt att se varför just Telenor skulle vara det självklara valet för Apple däremot.

Hoppas innerligen att Telenor fixar till något vettigt abonnemang till dess med, för som det är nu så är jag inte sugen på att överge mitt Tre-abonnemang (50 timmar i månaden till alla nät utan uppkopplingsavgift för ca 240 kr/mån).

Gravatar
|
henke — 2007-11-12 17:58

Dessvärre telenor? Visst, 3 har bättre 3G-nät, men telenor slår ju 3 med hästlängder gällande all annan täckning. Telenor och The Cloud (som Apple tillsammans med O2 har kontrakt med gällande wifin i england) är ju dessutom samarbetspartners. Med andra ord: blir det telenor kan the cloud eventuellt vara inblandade och ge wifistöd. Men samtidigt är nog Telia bäst på wifi i sverige?

Nåväl, vi får se!

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-12 20:44

Henke: Tre använder Telenors 2G-nät när det inte finns 3G-täckning… Det innebär med andra ord att Tre har samma 2G-täckning som Telenor men bättre 3G-nät (enligt tidningen Mobil har Tre det bästa 3G-nätet).

Jag hoppas att Telenor fixar ett rejält bra abonnemang i samband med iPhone-lanseringen (om det nu verkligen blir Telenor som får iPhone), jag vill inte byta till ett sämre abonnemang bara för att få tag på iPhone.

Personligen tycker jag att ifall nu iPhone ändå kommer i en 3G-version så borde ju den operatör väljas som kan erbjuda bäst 3G-nät.

Förhoppningsvis så utmynnar det hela ändå i ett bra resultat, men jag är ganska rejält tveksam till att Telenor kommer med ett abonnemang som kan konkurrera med det jag nu har (vad gäller prisvärdhet).

Gravatar
|
byxornanere — 2007-11-14 17:59

kristoffer: Tre kräver MSNklient i sina mobiltelefoner. Tror du Apple skulle gå med på det?

Jag har fått information på hur de olika paketen ser ut hos Telenor. Skall bara försöka få en källa till så jag kan få det bekräftat.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-14 19:14

byxornanere: Om det är en sådan sak som avgör så anser jag att man som operatör är snudd på korkad ifall man inte gör ett undantag. Tror knappast att Tre (eller någon annan operatör) skulle låta en sådan småsak komma i vägen för en av de mest omtalade mobiltelefonerna genom tiderna.

Återkom gärna när du har mer information om paketen, jag fortsätter att vara skeptisk till priserna på dem tills motsatsen är bevisad… =)

Gravatar
|
byxornanere — 2007-11-15 09:49

Kristoffer: Tre tror jag inte heller skulle ha råd att betala 20% av intäkterna på kunderna till Apple. Deras ekonomi är redan hårt pressad.

Gravatar
|
Daniel — 2008-02-08 11:31

Jag tror att Telenor är mer aktuellt för att det finns i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Det gör inte Tre.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper