Ytterligare skandaler

2006-06-01 17:55 | Kategorier » Nyheter, Samhällskritik,

Jag skulle egentligen skrivit om detta tidigare idag, men här kommer det.

När polisen klampade in för att lägga vantarna på alla datorer hos PRQ så fanns där en server som skiljde sig lite från mängden. Den var nämligen skyddad av den svenska grundlagen.

Servern tillhörde den tjetjenska nyhetsbyrån Kavkazcenter. Servern är registrerad på en svensk ansvarig utgivare, så de svenska grundlagarna ska skydda den. Att servern var skyddad påtalades också för personerna på plats, något som däremot totalt ignorerades.

Är det såhär vi skall ha det? En polis som agerar efter amerikanska påtryckningar och med dess nickedocka antipiratbyrån i spetsen?

Om vi inte kan vara skyddade ens av grundlagen, hur skall vi då kunna känna oss trygga i det svenska samhället. Kom ihåg att den sittande regeringen inte gör något för att förbättra skyddet för den personliga integriteten, snarare tvärt om.

Ha det i bakuvudet fram till valdagen.

Gravatar
|
Daniel — 2006-06-01 19:16

Låter som Bodströms ideer praktiseras ganska friskt i Sverige nu för tiden.

Gravatar
|
DC — 2006-06-02 08:10

Bodströms övervakarsamhälle är nära att fullbordas, men demokrati och grundlagsskyddade fri- och rättigheter kastas överbord! Ruskig utveckling.

Gravatar
|
Skalla — 2006-06-02 09:15

Som medlem i Svenska Tjetjenienkommittén anser jag detta vara ett vidrigt brott av Polisen! Sossarna måste stoppas, gärna vid nästa val.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper