Var lever vi egentligen?

2006-06-01 17:14 | Kategorier » Nyheter, Samhällskritik,

Nya Sverige?Senast jag tittade ut så såg landskapet sådär svenskt ut. Ni vet, göna skogar, röda stugor med vita knutar och grannar som tittar avundsjukt på varandra.

Men med polisens övergrepp på The Pirate Bay, PRQ samt dess kunder och ägarna till båda ställena så börjar man undra. Det är nämligen så att våra vänner i väst har klampat in med sina stora amerikanska rumpor och besudlat hela affären. Det är The Motion Picture Association of America (MPAA) som har utövat påtryckningar för att få den svenska polisen att slå till. Visst är det lite amerikansk polisstil över det hela?

Klampa in och slita med sig allt de kan bära.
Kränka folks integritet bara för att de kan.
Är det ett sådant samhälle vi vill se?

En liknelse som påminner en hel del om situationen för kunderna hos PRQ är följande: Antag att du har en lägenhet och att bostadsbolaget som äger lägenheterna blir misstänkta för brott. Är det då rimligt att polisen stormar in i din lägenhet och lägger beslag på rubbet samt låser dig ute från den? Inte det?

Det är precis den situationen som PRQs kunder befinner sig i. De har haft sina servrar i en lokal som tillhör ett företag som ägs av en person som är misstänkt för brott.

Kanske dags att reagera nu?

Skall samhället få fortsätta åt det hållet?

Är det inte läge att de svenska rättsmyndigheterna ägnar sig åt att åtgärda saker som är brott i Sverige? Är det inte dags att de slutar lägga ned undersökningar trots att det i många fall läggs fram alla bevis som behövs från de som anmäler? Nej, då finns det inga resurser…

Men när amerikanska organisationer kommer och spelar på sin pipa så drar den svenska polisen igång ett gigantiskt arbete fullt av övergrepp mot enskilda individer och företag.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper