Välkomna till det nya Sverige

2006-06-01 11:48 | Kategorier » Nyheter, Samhällskritik,

Pirate BayIgår beslagtog polisen alla servrar hos PRQ, ett webhotell. Detta eftersom PRQ ägdes av en av personerna bakom The Pirate Bay. Även The Pirate Bays server som stod på ett helt annat ställe beslagtogs, detta trots att torrent-filer inte innehåller någon som helst upphovsrättsskyddad information. Allt hade skett på grund av Henrik Pontén och hans lakejer i Antipiratbyrån.

”Jaha, men Pirate Bay hade ju massa piratkopior” kanske ni tänker? Det är fel. The Pirate Bay var en torrent-tracker, en sorts vägvisare kan man säga. Torrentfiler innehåller ingen som helst information från det innehåll de hänvisar till. De visar endast var man kan hitta det. Filerna ligger inte på Pirate Bay med andra ord. Enligt en dom för många år sedan där en kille hade länkat till en MP3-fil så är det lagligt att länka till upphovsrättsskyddat material om man inte tillhandahåller filen via sin egen server.

Man kan göra en liten liknelse angående detta. Att säga att torrent-filer är illegala vore lika bisarrt som att haffa alla som säljer kartor där Christiania i Danmark eller den ökända ”Plattan” i Stockholm finns med. Motiveringen till arresteringen för de som säljer kartor skulle alltså vara att de gör sig skyldiga till narkotikabrott.

Börjar ni se hur konstigt det är nu?

Polisens övergrepp slutade däremot inte där. De beslagtog alla servrar som stod i PRQs lokaler, det är ett webhotell som drivs av Gottfrid Svartholm, en av personerna bakom The Pirate Bay. Dessa sidor hade alltså inget att göra med Pirate Bays verksamhet! En av servrarna var tillhörande Piratbyrån som ju bara ”råkar” vara det öppna debattforum där antipiratbyråns verksamhet ifrågasätts, vad lägligt för antipiratbyrån… En opinionsbildare har tystats nu.

Sedan har vi humorsidan Istheshit vars innehåll har bestått i roliga bilder. Många andra personer har även de fått sina servrar beslagtagna, däribland en spelförening. Även den svenska spelcommunityn Fragbite har fått sina servrar beslagtagna. Listan över offer kan göras lång.

Polisen trakasserade och omhändertog tre av de personer som haft med The Pirate Bay att göra med, däribland Mikael Viborg, juridiskt ombud åt The Pirate Bay. Det var vid middagstid som gärningsmännen från rikskriminalen kom och knackade på hans dörr. De bestal Mikael på all hans datorutrustning, vilket inkluderade all kringutrustning i form av högtalare och liknande. Även mobiltelefonen beslagtogs. I polisstationen i Köping tvingades han sedan att lämna DNA-prov.

Detta är det största övergreppen av dem alla hitintills i denna affär. Ett juridiskt ombud för en sida som bara tillhandahåller vägvisning avkrävs alltså DNA-prov med motiveringen ”Vi har rätt till det”. Jag ser detta som ett otroligt övergrepp mot den personliga integriteten. DNA-prov kan så klart användas när det finns fog för det, vid mord- eller våldtäktsutredningar. Men att avkräva DNA när en person har haft anslutning till en torrent-tracker är att gå på tok för långt.

Men, det är detta samhälle som Bodström och de övriga vill leda oss mot. Det är detta styre som är på väg. 1984 är över oss. Det är dags att agera, att vakna!

Vad kan ni göra då? Till att börja med går det lätt att JO-anmäla alla ovanstående övergrepp, detta går att göra smidigt via ett onlineformulär (kräver Acrobat Reader 4 eller senare). Det finns andra sätt som står angivna på JOs hemsida.

PiratpartietSekundärt då? Det är val snart, och ni ser vartåt sossarna med Bodström i spetsen vill ta oss. Det svenska folket skall övervakas och behandlas som brottslingar per automatik. Det finns alternativ, börja forska lite i det. Ett alternativ är Piratpartiet.

Det viktigaste är att inte sitta handlingsförlamad och bara tänka ”Det spelar ingen roll vad jag gör”, för det gör det verkligen. Protestera, gör era röster hörda!

Några länkar kring ämnet:
Artikel i Aftonbladet om övergreppet mot Mikael Viborg
Även Säkerhet&Sekretess skriver om Mikael
Piratbyråns tillfälliga hemsida
Ytterligare oskyldiga offer berättar

Gravatar
|
Daniel — 2006-06-01 20:22

Nu hoppas jag bara att de sätter stopp för google och msn search också, hur mycket upphovsrättsskyddat material har inte de länkat till genom åren?!?!?

Gravatar
|
Tomas — 2006-06-01 23:38

Bra skrivet! För er som vill veta mer om övervakning så rekomenderar jag starkt Pär Ströms http://www.stoppa-storebror.se , han vet vad han snackar om. Denna samhällsutveckling måste stoppas snarast, för er som inte är så insatta i dessa saker och tror att det inte kan bli värre så vill jag att ni studerar USA’s patriot act , den går mkt längre än detta, nu kan man påstå att detta är Sverige och inte USA men faktum är att utan USA’s Patriot Act så skulle vi i EU inte ha våra nya ”terrorist”lagar.. Läs lite i den nya EU-konstitutionen som vi tur var slapp så ser ni lite hur det kommer att bli..
Se även http://www.prisonplanet.com för riktiga nyheter om USA och övriga världen.

Tack för mig!

Gravatar
|
Kebab — 2006-06-16 20:01

”Enligt en dom för många år sedan där en kille hade länkat till en MP3-fil så är det lagligt att länka till upphovsrättsskyddat material om man inte tillhandahåller filen via sin egen server.”

Om du läser vad som står i den domen så står det att han skulle blivit dömd för medhjälp om det vore olagligt att ladda ner mp3-filer vilket det inte var då men som det är nu. Så, du har gått på ett populistargument. TPB kommer att bli dömda för medhjälp till upphovsrättsbrott. That’s life!

Gravatar
|
Kristoffer — 2006-06-17 11:50

Kebab:
Trevligt att se att även Eskilstunabor har hittat hit, även om de försöker vara väldans anonyma av sig. =) Fungerar Comhem bra förresten, har alltid varit lite tveksam till dem som ISP. =P

Huruvida TPB kommer att bil dömda för ”medhjälp till upphovsrättsbrott” får väl tiden utvisa. Många firmor som tillhandahåller kopiatorer borde väl kunna ligga bra risigt till de med i så fall.

Gravatar
|
Kebab — 2006-06-18 21:00

Jaha, dina argument är verkligen sämre än sämst.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper