Ännu mer konstigheter kring polisens dåd

2006-06-01 16:04 | Kategorier » Nyheter, Samhällskritik,

Gottfrid SvartholmGottfrid Svartholm, en av männen bakom The Pirate Bay och tillika ägare av PRQ frihetsberövades vid middagstid igår, men vägrades då offentlig försvarare eftersom han inte var misstänkt för något brott som skulle leda till fängelse.

Däremot så var då samtidigt hans vanliga juridiska ombud, Mikael Viborg, under frihetsberövande av polisen. Han blev tvingad att lämna DNA-prov, något som endast kan krävas om man är misstänkt för ett brott som kan ge fängelse.

Hur får de detta att gå ihop?

Den som är en av kärnpersonerna bakom The Pirate Bay och samtidig äger PRQ där de övriga beslagtagna datorerna stått är inte misstänkt för något särskilt allvarligt, men den person som endast fungerat som juridiskt ombud skall man kränka genom att tvinga fram DNA-prov, vilket kräver misstanke om brott som kan leda till fängelsestraff. Jag begriper fortfarande inte vad man skall ha det till, kan ni förstå det?

Hur kan de försvara stölden av alla servrarna från PRQ? Hur kan de fått igenom en husrannsakan om det misstänkta brottet inte kunnat ge fängelse? Något är väldigt, väldigt fel i den här historien.

Hur kan allt detta fått hända? Vem bär ansvaret? Hur har de resonerat?

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper