Är ett digitalt krig på väg?

2007-10-14 15:55 | Kategorier » Internet, IT-säkerhet,

I skrivande stund är en av svenska Microsofts delsidor hackade, innehållet har blivit utbytt mot ett meddelande från vad som verkar vara några turkiska hackare.

Microsofts hackade hemsida

Meddelandet som lämnats är följande:

While All Islam World regard with reverence to your prophet and address him as ISA A.S ( Christ ) ( putting a holy prefix in front of his name ),
You keep abusing, Islam’s almighty Prophet with disgusting and discgraceful cartoons using excuses of freedom of speech.

No doubt, Hz Isa ( Christ ) would dislike and hate your nation.

Be God’s Curse On You !

We Will be your Curse on Cyber World !

Det är med andra ord inte helt långsökt att koppla detta till uppståndelsen kring Lars Vilks omtalade teckning. Detta är långt ifrån den första attacken av det här slaget.

Tidigare har man kunnat läsa på IDG om att 1600 svenska hemsidor raderades på ett webbhotell, detta följdes av en attack där nästan 4000 hemsideadresser pekades om i en DNS-attack.

Det verkar även som att en grupp svenska hackare har ilsknat till och attackerat ett turkiskt hackarforum och där lagt beslag på drygt 47 500 användaruppgifter. Vilka följdeffekter detta kommer att få är svårt att sia om, men det är inte helt orimligt att anta att konflikten kommer att eskalera.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper