Plugin till Quick Look för mappar och flashfilmer

2007-11-25 11:43 | Kategorier » Apple, Mac, Tips,

En av de nya funktionerna i OS X Leopard var Quick Look, eller ”Överblick” som den kallas i den svenska översättningen. Den möjliggjorde att man blixtsnabbt kunde granska innehållet i filer utan att behöva öppna dem i något särskilt program.

Nu har det kommit ett par smidiga plugins för det, den första låter dig granska mappar på ett lite mer logiskt sätt, man ser innehållet i dem helt enkelt. Den andra låter dig se nedladdade flashfilmer direkt i Quick Look. En bieffekt är att det även går att se dem direkt i Finder eller Cover Flow-läget med.

Jag har översatt pluginen för mappar till svenska, ladda ned den svenska översättningen här. Pluginen för flashvideos kan ni tanka direkt från skaparens hemsida, där finns även den oöversatta versionen av pluginen för mappar.

Ni lägger pluginfilerna i /Library/QuickLook/ eller ~/Library/QuickLook/, upptäcker ni att mappen QuickLook inte finns där så får ni skapa den manuellt.

För att pluginen för flashvideo ska fungera måste ni även ha Perian installerat.

Det här är bara en försmak på vad som kommer har jag en känsla av, jag ser fram emot att kunna använda Quick Look till alla mina filmer oavsett filformat.

Gravatar
|
Anders — 2007-11-27 00:26

Tack för översättningen.

Funktionen översattes till Överblicka med a på slutet om man ska vara petnoga.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-27 09:34

Anders: Tack så mycket, trevligt att översättningen kommer till nytta! 🙂

Enligt Apples hemsida så heter funktionen ”Överblick”. Däremot står det mycket riktigt ”överblicka” i Finder, något jag antar beror på att det är detta man vill göra när man klickar på den, man vill ”överblicka” filerna.

I mina öron låter däremot ”Quick Look” mycket bättre… 🙂

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper