Om mig

KristofferMitt namn är Kristoffer Forsgren och jag är en 25-årig kille, född och uppvuxen i Västervik. Jag har bland annat pluggat IT-säkerhet, juridik, javaprogrammering och webbdesign på Blekinge Tekniska Högskola i Ronneby, där jag även jobbat som amanuens parallellt med studierna. Detta innebar att jag fick hålla i bitar av undervisningen samt även vara ansvarig för laborationerna i en del kurser.

Numera är jag bosatt i Linköping och studerar på Linköpings universitet. Sedan början på juni jobbar jag, parallellt med studierna, som utvecklare på Twingly, företaget som tidigare hette Primelabs. Jobbet innebär många spännande utmaningar och snart kommer ni kunna få ta del av vad det är vi gör.

Utöver detta så ägnar jag mig till viss del åt egna IT-säkerhetsrelaterade experiment men jobbar även med webbdesign samt är inblandad i flera andra projekt. Bland dessa finns Applemac, där jag skriver artiklar och nu även jobbar med vidareutveckling av sidan. Utöver detta har jag några personliga projekt under utveckling som jag för närvarande inte kan berätta så mycket mer om

På min fritid försöker jag se till att motionera regelbundet samt även styrketräna lite lätt, man måste ju hålla sig i form. Något jag också tycker om att göra är att snorkla/fridyka, men eftersom jag inte har kompisar här som håller på med det så får jag skjuta upp det till de gånger jag träffar mina blötdjur till kompisar.

PowerbookJag är så klart också så klart en glad Mac-användare och min 12″ Powerbook följer med mig på mina resor. Jag har även utvecklat Applescriptet Flickr screenshot emailr, som laddar upp skärmdumpar till den populära bildtjänsten Flickr. Detta script blev omskrivet bland annat på Arstechnica, som är en av världens största sidor som rapporterar om Apple-relaterade nyheter.

Jag har även översatt Mailplane, Spanning Sync och TabStop till svenska samt tillsammans med en kompis översatt Xslimmer.

Har du frågor om något eller bara vill säga ”hej”, dra dig i så fall inte för att kontakta mig.

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper