Mando och deras rakhyvlar

2007-03-30 19:29 | Kategorier » Allmänt,

Tumme nedHärom dagen ringde en telefonförsäljare från ett företag vid namn Mando, jag hade inte hört talas om företaget tidigare men bestämde mig ändå för att höra vad det hela gällde.

Jag fick då reda på att Mando erbjöd rakhyvlar och jag mitt intresse sjönk direkt, jag råkar nämligen trivas väldigt bra med den rakhyvel jag har. Detta berättade jag också till Mandos telefonförsäljare. Då fick jag höra att första paketet med rakblad och skaft skulle vara helt gratis. Gratis är gott tänkte jag och försäkrade mig om att det inte var någon expideringsavgift eller annan bråte som tillkom (har stött på det några gånger med telefonförsäljning), men allt var helt gratis. Jag skulle inte behöva betala en krona till Mando.

Igår kom rakhyveln i ett litet paket med Mando skrivet utanpå. Jag ringde Mando direkt och sade upp mitt medlemskap. Min första tanke när jag lyfte paketet var att det vägde väldigt lite, rakhyveln skulle ju vara gjort i stål hade jag fått höra. Grejen är att det säkert var stål, men då snarare tunn stålplåt. Gummiytan som var pålimmad var limmad så dåligt att den nästan släppte bitvis och på andra ställen var limmet utsmetat på rakhyvelns skaft.

Går man vidare till Mandos infästning av rakbladen på rakhyveln så kan jag direkt säga att det är den sämsta infästning jag någonsin har sett. Den är konstruerad för att kunna följa konturen av ens ansikte (eller den är i alla fall ledad). Jag förstår inte hur det ska fungera, eftersom det är så svårt att böja på det att man förmodligen måste hyvla sig in till käkbenet innan den börjar följa några som helst konturer.

Okej, så långt var allt en stor besvikelse med Mandos rakhyvel och det visade sig att det skulle fortsätta så hela vägen ut. Rakbladen visade sig vara nästan helt omöjliga att skölja ur, jag har även försökt blåsa dem rena men nejdå… De är mer eller mindre igentäppta.

Vad är då min slutsats av det här? Tja, det hela är ju gratis om man säger upp det på direkten. Men det Mando skickar en är också värt just det, inte ett öre alltså.

Tillägg 2007-09-20: Det verkar som att de nu bytt modell på rakhyvel.

Gravatar
|
Kristian — 2007-04-11 10:51

”jag råkar nämligen trivas väldigt bra med den rakhyvel jag har”

Din grova handduk?

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-04-11 18:34

Kristian: En grov handduk hade förmodligen varit effektivare ja =) Jag tuffar vidare med min Gilette-hyvel ett bra tag till känns det som

Gravatar
|
B-o Andersson — 2007-09-19 21:29

Kvalificerat skitsnack !!!!

När jag läser de negativa kommentarerna angående Mandos rakhyvlar så måste jag kontra lite. Det är de absolut bästa rakhyvlar som jag använt och jag har rakat mig i mer än 40 år.
Anledningen till att de inte fungerar för vissa måste bero på att användaren inte är tillräckligt kvalificerad för handhyvel.
Man kan ju utan problem använda Mandos hyvlar mer än 10 ggr utan att skärpan försämras ett dugg. Den största överraskningen var dock, när jag efter att rakat mig över 20 ggr, upptäckte att hyveln är eldriven via ett litet batteri som hjälper till vid rakningen. Helt outstanding på en handhyvel…… eller hur?
Dessutom har man ju inget köptvång utan man väljer själv hur ofta man vill ha ny leverans. Har rakat mig ca 6 månader med den första gratisleveransen och är just på gång att beställa nya blad, så Ni som klagar, har nog inte riktigt fattat hur handhavandet av detta eminenta redskap ska ske. Inga problem att skölja ur heller om man kör med varmt vatten.
Ställer gärna upp och ger en handhavandekurs via mail till Er som inte har fattat hur man sköter en Mandohyvel.

Dessutom får man ett mycket trevligt bemötande när man ringer deras kundtjänst. Inga sura miner där inte, om man vill skjuta upp en leverans, för det måste man göra eftersom bladen håller betydligt längre än de anger i sin reklam. Mando är enligt min mening = Superkvalitét

MVH / B-o Andersson E-mail : b-o.andersson@telia.com

PS Maila gärna om Ni vill ha tips eller råd hur man rakar sig !

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-09-20 12:24

B-o Anderson: Tack för din kommentar!
Jag kan börja med att inledningsvis ta upp att den rakhyveln du nämner inte är densamma som omnämns i artikeln. Det som gör att jag vet det är att skräpet jag fick sänt till mig inte var batteridrivet, vilket du säger att den hyvel du fick var. Uppenbarligen har de bytt modell, vilket jag får lägga till i posten.

Bild på mandohyveln
Detta är hyveln jag talar om. (Bild från anderswickman.net)

”Vi som klagar” var vi som fick den tidigare modellen. Jag har inga som helst problem med att använda min Mach3-hyvel. Jag ställer gärna upp och skickar den Mandohyveln som ligger här tillsammans med de blad som är helt oanvända så kan du själv få utvärdera den… =)

Gravatar
|
B-o Andersson — 2007-10-02 14:44

Hej igen Kristoffer !

Alldeles riktigt, du har inte samma hyvel som jag. Den har förmodligen blivit uppdaterad pga dålig kvalitét.
Tack för ditt frikostiga erbjudande att överta ditt redskap men jag tror att du skall gå ”raka” vägen till soptunnan med den.
Det verkar ju vara rena skräpet !

Gravatar
|
Peo — 2007-10-09 15:28

BoA , jobbar Du månne som säljare på Mando? 🙂
Jag blev åxå uppringd för 3 veckor sen, hade testat o fått för nåt år sedan, o avböjde, men fick ÄNDÅ 1 gratis-paket!
Nu nyss gick jag just ur, för nån kvalitets-hyvel tycker jag INTE det är! Märkligt hur telesäljaren kan skicka mig ett paket, utan att jag vill ha…?!?
Jaja, har ju inte kostat nåt – hopaps bara att jag VERKLIGEN blev struken ur rullorna nu.

Gravatar
|
Nasrulla — 2007-11-05 14:57

jassåå inget köptvång!? ja bor i västerås och får hem en massa paket sagt upp för längesedan…är för tillfället i malmö och jobbar har betalat hur mycket som helst i inkasso kostnader för att de fortsätter skicka hem paket.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-05 18:06

Nasrulla: Låter sjukt trist det där. Du har sagt upp båda paketen? Jag var tvungen att dels säga upp prenumerationer på både strumpor och på Mandos rakhyvlar för att bli helt kvitt det hela. Har du bestridit fakturorna?

Gravatar
|
Sylvester Mohlin — 2007-11-23 22:12

Hur hittar man Mandos hemsida?????
har letat men hittar inte den någonstans.
Vill också säga upp avtalet men vill göra det skriftlit på deras e-mail.

Sylle
Mvh

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-11-24 12:00

Sylvester Mohlin: Du kan antingen ringa dem på 040-6200 300 eller skicka ett mail till mando@kundkontakt.com. Mandos hemsida innehåller inte så fasligt mycket mer information än så.

Gravatar
|
crille — 2008-03-10 14:25

Jag blir så LACK! denna rakhyveln är så himla bra, jag har köpt en nu , och den funkar skiit bra

Gravatar
|
Kristoffer — 2008-03-11 23:32

crille: Bra att den fungerar bra för dig 🙂

Vad jag vet så har de däremot bytt modell vid det här laget, du kan se en bild på den hyvel jag fick ovan och den var verkligen ingen höjdare.

Gravatar
|
Patrik — 2008-03-23 19:51

Även jag måste lägga in en kontring!
Jag fick ett precis likadant samtal och testade deras gratispaket. Magic <3 Mandos rakhyvel + blad är de bästa jag någonsin testat. Extremt bra och jag har nu haft dem i snart 2 år.
Kanske fick du som skrev inlägget en felaktiv produkt, det händer med precis alla produkter som finns ute på marknaden, men självklart förstår jag ditt missnöje eftersom man sällan tänker såsom jag just skrev. 🙂

Men Mando ÄR bra!

Gravatar
|
Kristoffer — 2008-03-26 13:52

Patrik: Bara att gratulera till att du är nöjd med Mandos rakhyvel 🙂
Är det samma modell som på bilden ovan?

Du fick precis samtalet men har haft hyvlarna i två år?

Det exemplar jag (och flera andra) fick var av milt sagt undermålig kvalitet, skönt att höra att det inte var så illa för alla kunder.

Gravatar
|
lars-anders qvist — 2008-03-26 17:53

Ja när jag letar fetr MANDOs hemsida för att kunnav beställa hyvlar som jag inte beställt, tror ni att jag hittar den ?????????
Inte en chans…..
Så nu skulle jag bli väldigt glad om jag fick deras mejl så jag kan avbeställa hyvlar som jag inte beställt*L*
Lasse

Gravatar
|
Fredrik — 2008-04-26 01:07

Jag har också blivit uppringd av mando, och fick hem hem gratis hyvel och rakblad. Det fungerade bra att raka skägget med men passade inte mig eftersom jag även rakar huvudet. Hyveln såg däremot inte ut som på bilden, en kompis till mig har en sådan som han fick från flexifront.

Googlade mando och kom till denna sida, då blev jag lite orolig eftersom jag trodde det var något skumt. Men jag gick in på deras hemsida (www.kundkontakt.com), kunde inte avsluta det där så jag rinde dem (0406200300) och det var inga problem alls

Gravatar
|
Mikaela Järlström — 2008-05-09 13:11

Det var det jävligaste. Jag har inget minne att någon ringt och erbjudit mig era produkter. Helt plötsligt är jag medlem i någon j-la förening som ska skicka svindyra hyvlar till mig. Jag behöver inga. Vill inte vara medlem i er ”förening” och vill aldrig ha med er att göra igen. Ring inte, skicka inte något och framför allt ha en vettig mail-adress själva som är tydlig. Alltså vill ni ha tillbaka era grejer, skicka ett frankerat kuvert så är det inga problem. Kommer att anmäla er till ko om ni trackar mig mer och tvingar mig att lägga ner min fritid till sånt här skit. Använd er egen fritid till det.
Vänliga hälsningar
Mikaela Järlström

Gravatar
|
Kristoffer — 2008-05-20 13:48

Mikaela: Lugn i stormen… 😉

Jag har inget med företaget att göra, jag skrev bara om dem. Du kan med fördel ringa till Mando på 040-6200300 eller nå dem via mail: mando@kundkontakt.com.

Lycka till!

Gravatar
|
Mystiska paket från Mando och dubbelt medlemskap « Terrorluren — 2008-07-17 15:57

[…] inte testar rakhyveln än men läste ett inlägg med massa kommentarer som säger att hyvlarna är av varierande kvalitet. De verkar också nyligen ha uppdaterat sina […]

Gravatar
|
Pär — 2008-07-29 11:34

Hej

Har haft deras rakhyvlar i ett par år nu med den gamla modellen. Är hur bra som helst. Använde Gilette innan och tycker Mandos är bättre.

MVH//Pär

Gravatar
|
Rolf Engström — 2008-08-23 08:43

Jaa, go vänner…
Jag letade också efter en möjlighet att säga upp mitt medlemskap. Jag är inte särskilt missnöjd eller nöjd, jag har bara åt helsike för många rakblad nu. Jag är förmodligen en drömkund. Jag glömmer naturligtvis att tacka nej. I alla fall så råkade jag hitta denna sida där det fanns både en rolig diskussion och Mando´s telefon o hemsida. Stort tack, just vad jag behövde. Nätet är en helt jävla fantastisk grej!!! Det tycker i alla fall jag som levt större delen av mitt liv utan det. Bra jobbat Kristoffer och alla ni andra. Puss o kram på er.

Gravatar
|
sigmund alhaug — 2008-09-22 23:01

Jeg vil ikke ha tilsendt flere rakblad , da jeg har latt skjegget gro.
Med vennlig hilsen Sigmund Alhaug

Gravatar
|
telefonförsäljare/telemarketer — 2008-12-04 22:07

Hörru vafan. Själv tycker jag att mandos rakhyvlar är helt underbara, inte för att jag testat själv, men det står så på mitt manus. Sluta sprid ”falska” rykten.

Gravatar
|
Kristoffer — 2008-12-06 00:30

Telefonförsäljaren: Jag får be så mycket för det, mitt manus är borttappat 😉

Får hoppas att de är bättre nu än vad de var då

Gravatar
|
Jeppe — 2009-04-28 16:17

Hej,

jag är faktiskt också nöjd, även om jag märkt att det är svårt att få rent mellan bladen. Detta har irriterad mig, det måste medges.
Men på ett generellt plan tycker jag hyveln fungerar bra. En ok hyvel till ok pris. Inte top-of-the-line, men som sagt helt ok. jag har också goda erfarenheter av deras kundtjänst, då jag tackar nej till deras paket mellan varven (pga att de håller för länge för mig… – låter löjligt, men så är det.)

Gravatar
|
Priscilla Kouvo — 2010-03-29 10:12

Hej!
Har varit Mandos kund i ett par år minst och nöjd sådan MEN

rakar INTE mig i ansiktet, eftersom inte har nån skäggväxt där 😉 bara benen och i armhålorna och de fungerar utmärkt!
Säger upp mitt medlemskap pga av att flyttar till ett annat land

Tack, Sylvester för tel.nr till Mando 😉

Pri

Gravatar
|
Nils — 2010-08-28 14:06

Jag instämmer de som har positivt intryck av Mando rakhyvlar .
Jag har själv användt de i ca 7-8 år och de håller jätte länge .
Bara positiva tongångar från mig . Nils.

Gravatar
|
eric andersson — 2011-09-13 16:43

vill komma i kontakt med mando men har inget nr eller adress ska beställa ett nytt handtag, vore glad om jag kunde få nr och mail-adress

Gravatar
|
Peter — 2015-03-04 00:53

Blev per telefon lovad gratis eltandborste och även gratis rakhyvel så jag har familj.
Hem kommer två paket med grejerna samt en faktura i varje.
Skulle vara ”testperson” så dom skulle bjuda på porto.
Får se vad dom svarar på mitt mejl.

Gravatar
|
Göran Willner — 2017-12-18 16:42

Jag skulle vilja komma i kontakt med Mando men det går ej på telefonnummer 040 6200 300. Har ni lagt ned eller varför är det så?

Gravatar
|
Devla Hasanic — 2019-09-24 10:15

Detta var det jävligaste jag har varit med om. Vilket telefonnummer skitsnack man kommer ju fan inte fram för den är inte i bruk.
Men att Mando skickar sina produkter forfarande det går bra, hur ska man kunna avsluta medlemskap om man inte kommer fram till dem. Är det någon som vet hur man kan kontakta dem?? Har skickat mail och hoppas att dem svarar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper