En svart dag

2005-12-14 16:45 | Kategorier » Samhällskritik,

Nu skall det loggas vad vi gör, när vi gör det och framför allt vilka andra som vi har kontakt med. Jag väntar på tillfället då vi börjar upptäcka att våran post är öppnad när vi får den och det dyker upp kameror överallt i våra städer.

Orwelles roman känns allt mindre fjärran.

Då var det klubbat och klart. Det skall lagras data om all data- och teletrafik. Ett väldigt intrång på den personliga intigriteten med andra ord.

Vi kommer att få ett storebrorssamhälle som inkräktar på de mänskliga rättigheterna. Nu har vi bara de nationella parlamenten att hoppas på. Om dessa anser att förslaget strider mot europakonventionen om de mänskliga rättigheterna kommer EU att hamna i en konstitutionell kris

-Charlotte Cederskiöld, m

Bara att hålla tummarna ordentligt en gång till med andra ord.

Inger Segelström klämmer ur sig följande, och lyckas därmed bevisa att hon helt saknar kunskap om att det kostar att lagra data.

Det blir inte dyrare än idag, bara för att tiden förlängs. Om tre år ska dessutom förslaget utvärderas

Tiden förlängs, alltså samlas mer data in. Mer data tar så klart större plats och lagringsutrymme är såvitt jag vet inte gratis. Vem skall i så fall betala detta? Tja, i slutändan blir det förmodligen de som blir övervakade som själva skall bekosta systemet. Även de som inte äger en dator eller har en uppkoppling av något slag får ju så klart betala kalaset! Är det inte härligt?

Jag begriper för mitt liv inte hur det kan ha varit så tyst om detta i media. Detta är verkligen något som borde nått ut ordenligt till allmänheten så att folk skulle kunnat varit med och visat vad de tycker om förslaget.

Men vanligt småfolk värderas väl inte överdrivet mycket i dagens svenska samhälle.

Hur jag kommer att bete mig? Ja, vill de ha data att lagra så skall jag ta mig tusan förse dem med det. Bara att sätta sig ned och försöka få ihop program som kan generera enorma mängder data och anslutningar för dem att logga.

Min vanliga trafik då? Kryptering får det bli. Hur länge det nu kommer att vara tillåtet att kryptera…

Läs mer på IDG.se

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper