Pixelmator, banbrytande grafikeditor till mac

2007-06-01 15:31 | Kategorier » Apple, Mac, Tips,

Pixelmator IconDå är Pixelmator här, världens första grafikkortsdrivna bildredigeringsprogram. Pixelmator är fortfarande inte färdigutvecklat, men det finns en hel del matnyttigt att läsa.

Det som är unikt med just Pixelmator är att det använder sig av grafikkortet för alla beräkningar kring bilden. Dagens program (såsom Photoshop) använder datorns vanliga processor till detta. Genom att använda sig av datorns grafikkort kan man få ut mycket högre prestanda ur programmet. Filter läggs på helt utan fördröjning till exempel.

Skärmdump av Pixelmator
Skärmdump av Pixelmator

Över hundra filformat stöds av Pixelmator, däribland så klart Photoshops .PSD-fomat. Övriga funktioner och möjligheter går att läsa i Pixelmators tekniska specifikationer. Det finns självklart inbyggt stöd för att komma åt alla bilder man har i sitt iPhotobibliotek och det går att ha automatisk backup på alla ens inställningar, penslar och så vidare. Att de även byggt in stöd för Automator är guld värt, på så sätt kan man mycket snabbt och smidigt behandla hela grupper av bilder på ett mycket effektivt sätt.

Pixelmators fullskärmsläge
Pixelmators fullskärmsläge

För min del ser detta ut som ett mycket potentiellt köp när det släpps i slutet på juli. Priset är satt till $59, vilket i dagens läge blir ungefär 400 kronor.

Det finns ännu ingen testversion ute, men anmäl dig på deras sida för att få information om detta.

Gravatar
|
Demonstrationsfilm av Pixelmator - Gate 303 — 2007-08-11 12:18

[…] har vid ett tidigare tillfälle skrivit om Pixelmator, det nya bildbehandlingsprogram som utvecklas för OS X. Nu har en ny demonstrationsfilm kommit […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper