Piclens, smidig bildvisare för Internet finns nu även till Firefox

2007-06-20 20:48 | Kategorier » Tips, Webb,

Piclens har nu kommit i en Firefox-version, tidigare har endast mac-användare kunnat dra nytta av denna mycket trevliga plugin i Safari. Piclens visar helt enkelt bilder från Google bildsök, Flickr, Facebook, Picasa web albums, Yahoo Images och mer därtill.

Piclens startknappMan aktiverar Piclens genom att klicka på den lilla pil som dyker upp på miniatyrbilerna på sidorna. Detta får ett stort fönster att lägga sig över hela skärmen, bilden man valde att se närmre på laddas in som den primära bilden och alla andra bilder från samma sida lägger sig i en prydlig list längst ned. Navigeringen sker lättast med tangentbordets piltangenter, eller genom att klicka direkt på den bild man vill titta närmre på. I överkant på fönstret syns det vilken bildtjänst man använder sig av. Alla paneler döljer sig automatiskt om muspekaren inte hålls över dem, något som gör att man kan titta på bilderna utan att störas av dem alls.

Skärmdump av Piclens
Skärmdump av Piclens fullskärmsläge, här visas bilder från Flickr

Piclens lyfter helt klart upplevelsen att titta på bilder på nätet till en ny nivå, jag har kört det sedan Safariversionen kom ut och rekommenderar den varmt. Surfa över till deras sida, installera versionen för Firefox eller Safari och känn hur det känns.

Fotona är tagna av Flickr-användaren Trevor_MTB.

Jag försöker se till att posta tips som underlättar och gör tillvaron lite trevligare här med jämna mellanrum, lägg till en RSS-bevakning för att inte missa något!

Kan samtidigt passa på att tipsa om min egen sida med Firefox-extensions.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper