Medison kan komma att påverka IT-historien kraftigt

2007-08-02 17:41 | Kategorier » Nyheter,

Medison CelebrityI IT-media har det skrivits väldigt mycket om företaget Medison och deras kommande lågprislaptop. Även tidigare har det funnits billiga laptops, men Medisons pris är milt sagt överraskande lågt. Det pris man kunnat läsa om är 150 dollar, vilket i dagsläget är drygt 1000 SEK.

1000 kronor för en bärbar dator är mycket, mycket billigt. Det är förmodligen detta som har varit den främsta drivkraften bakom all skepsis. Det förekommer även andra faktorer som bidrar till den allmänna skepsis som har finns.

Om det kommer bli möjligt att köpa Medisons laptop för ett så lågt pris som 1000 kronor kommer det innebära att människor som tidigare inte haft råd nu helt plötligt kommer kunna få samma möjligheter att komma åt samhällsfunktioner och information som de som har haft det ekonomiskt bättre ställt. Det kommer innebära att den allmänna IT-kompetensen i samhället höjs.

Medison har gått ut med uppgifter om att deras dator kommer att levereras med en Linuxversion, närmare bestämt Red Hat Fedora. Kombinerar men det med datorns mycket låga pris så kan det innebära en försvagning av Microsoft Windows position i förlängningen.

Datorn i sig är i grundkonfigurationen utrustad med en Celeronprocessor på 1,5 GHz, 256 MB RAM, 40 GB hårddisk och har en 14″ widescreen. Inget monster med andra ord, men ändå värd sitt pris i mina ögon.

Ni kan höra på Medisons presskonferens hos tidningen PC För alla, där kan ni också se bilder på den dator de hävdar är den de kommer att sälja.

Ni kan även läsa mer om datorns specifikationer på Medisons produkthemsida.

Personligen är jag fortfarande skeptisk, men jag hoppas verkligen att det visar sig fungera.

Hos Medisonscam.info kan man läsa mycket av den kritik och skepsis som finns samlad.

Gravatar
|
Tommy — 2007-08-02 18:35

Klart som skorvspad att det är något som står mycket fel till. Se http://www.medisonscam.info för mer information.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-08-02 23:24

Tommy: Det finns som sagt var många frågetecken kring det hela. Det är däremot för tidigt för att faktiskt kunna komma fram till en hundraprocentigt säker slutsats i dagsläget. Jag fortsätter att avvakta med skepsis, men samtidigt med förhoppning. För nog vore det trevligt om det faktiskt visade sig att det trots allt var okej?

Gravatar
|
Jonas — 2007-08-06 17:56

Vore grymt bra med en billigt laptop =)

Kan användas som slit och släng dator hos kompisar, läsa e-books i hängmattan och ta med och skriva på.

Uppgradera till 512-1024 MB ram vore inte fel samt lite större hårddisk.

Är också fortfarande skeptiskt och avvaktar, ska beställa först då medison bevisar att dom kan leverera =)

Gravatar
|
Chris — 2007-08-17 13:34

När man tänkar på att ett tangentbord kostar runt 8kr(otta kronar) att producera, och blivar sålt för 4-500kr till en laptop kan man vel undrar vem det är där lurar oss. Så frågan är vel om inte vi kallar alla dem andra PC jättarne för scam när/om Medison levera datorn till 1000kr och inte 4-5000kr som andra företag tar betalt för samma maskin.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-08-17 23:42

Chris: Jag är mycket, mycket tveksam till att ett tangentbord för en laptop endast skulle kosta åtta kronor att producera. Med “producera” menar jag alltså att tangentbordet skall vara färdigmonterat och klart. Till detta kommer utvecklingskostnader, fraktkostnader samt en massa andra kostnader. Har du någon källa till ditt påstående?

Den dator Medison påstår sig komma att leverera ligger prestandamässigt mycket långt efter dem du förmodligen åsyftar när du nämner de som kostar mellan 4-5000 kr.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper