Inför kvällens Apple special event

2007-08-07 15:50 | Kategorier » Apple, Mac,

Apples logoI kväll klockan 19.00 svensk tid så ska Apple hålla en presentation. Exakt vad det gäller hålls så klart som vanligt hemligt av Apple. I media syns det som vanligt spekulationer om vad som ska hända.

Personligen så hoppas jag på några saker:

Att det kommer en ny iMac är väl inte alltför orimligt att tro, det är länge sedan den senast uppdaterades. Ryktena säger även att den ska få ett helt nytt utseende. På Applemac var vi vad jag vet först i Sverige med att publicera de bilder som har påståtts föreställa den nya iMacen. Huruvida de är äkta går att spekulera i, personligen tvivlar jag ganska mycket på deras äkthet.

Om det kommer en ny iMac och den dessutom har ett hölje i aluminium så blir det den första macen med metallhölje som är riktad mot ”hemanvändare”. iBook, iMac, Macbook samt Mac Mini har alla det gemensamt att de har ett skal i plast (Mac Mini har dock en kant av aluminium). Tidigare har Powerbook, Powermac, Macbook Pro samt Mac Pro varit de enda i Apples mac-sortiment som haft höljen helt i aluminium (med reservation för några små detaljer).

Mac Mini är i mina ögon den perfekta hemservern/mediacentret. En mycket liten och tyst dator som trots sin storlek har förhållandevis mycket kraft under skalet. Den skulle behöva en uppdatering i form av ny processor (dagens modell har bara en Core Duo) och gärna ett lite bättre grafikkort. Det skulle vara mycket tråkigt att se den modellen gå i graven.

Apples .Mac-tjänst är till för att bland annat kunna synkronisera data mellan sina macar, lagra filer och backuper på samt hantera ens mail. Förut har platsen varit ganska begränsad och priset har varit omotiverat högt i mina ögon. Mer utrymme och lägre pris skulle lyfta tjänsten betydligt mycket, kanske såpass mycket att jag kan tänka mig att skaffa det igen. Steve Jobs har även kommenterat detta vid ett tidigare tillfälle och sade då att de skulle komma förbättringar. Meddelandet ”Due to scheduled maintenance, .Mac members might be intermittently unable to access some .Mac services from 10 AM to 12 PM PDT on 08/07/2007. We apologize for any inconvenience.” som syns inne i .Mac stärker misstankarna att något kommer att hända (dagens Apple special event startar 10.00 PDT).

Låter jag önsketänkandet ta över så skulle en 13″ Macbook Pro samt en budgetvariant av Mac Pro vara mycket välkomna. När jag uppgraderar min bärbara framöver vill jag helst ha kraften i Macbook Pro, men 15″ känns lite väl stort när man hitintills använt en Powerbook 12″.

Nu är det bara drygt tre timmars ovisshet kvar…

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper