De nya iMacarna är här

2007-08-11 11:26 | Kategorier » Apple, Mac,

Den nya iMacenDå har den nya iMacen kommit ut, testerna och omdömena har börjat komma in. Över lag verkar de flesta vara positiva till den nya modellen. Den är snabbare, tunnare och många tycker även att den är snyggare (även om det är en lite mer subjektiv bedömning). Jag tillhör skaran som tycker att den nya iMacen ser snyggare ut än föregångaren. Ytan som omger skärmen är nu mindre distraherande än den tidigare, som var helt vit.

Även valet av material är nytt. Nu har aluminium och glas tagit över de roller som plast tidigare fyllde. Det ger dels större möjligheter att återvinna materialet på ett effektivt sätt, men det bidrar också med fördelar som att skärmen numera är oerhört mycket mer reptålig.

Nästan alla platta datorskärmar har en yta gjord av någon sorts plast som är ganska ömtålig. För att repa glas krävs det oerhört mycket mer kraft, något som också visade sig i det reptest PC World utsatte iPhone för. Man kan ju hoppas att det är lika tåligt på iMacen. Hur som helst har skärmen blivit mycket robustare.

Jag har en liten teori om att vi även kommer att få se Macbooken i aluminium framöver, detta på grund av att Steve Jobs just nämnde fördelarna ur återvinningssynpunktm. Miljöfrågorna är ett område som Apple jobbat med att förbättra sig på under den senaste tiden, så det skulle inte vara förvånande om de såg över hela sin produktlinje ännu en gång.

Det enda som jag ser som en lite tråkig sak med den nya modellen är att de kunde ha satt i ett piggare grafikkort. Visst, det de har i är inte dåligt på något sätt, men det hade varit trevligare med ett lyft där. Särskilt eftersom EA Games ska börja skeppa sina spel till Mac-plattformen och att även ID Software mer och mer inriktar sig mot ”den ljusa sidan”. Macworld skriver om detta de med.

Jag ser fram emot att se hur den nya iMacen tas emot av den breda kundmassan framöver, det är egentligen först då man kan slå fast den slutgiltiga domen.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper