Thunderbird kommer inte fortsätta vara ett Mozillaprojekt

2007-07-29 12:22 | Kategorier » Nyheter,

ThunderbirdThunderbird, en gratis och fri e-postklient som hitintills varit utvecklad av Mozilla kommer att sluta vara ett Mozillaprojekt, detta enligt Mozillas VD Mitchell Baker som skriver om detta i sin blogg. Exakt vad det innebär är än så länge lite svårt att avgöra. Mozilla kommer inte att fortsätta med utvecklingen av den populära e-postklienten utan vill lägga sin kraft på Firefox.

Därför efterlyses nu någon som kan ta över utvecklingen och fortsätta föra Thunderbird framåt. Personligen tycker jag att det är lite tråkigt, men ändå förståelig. Så länge det är någon som verkligen för Thunderbird framåt i samma anda som det hitintills gjorts så kan det bli ett bra slutresultat, men det finns även en risk att det är början till slutet. Jag hoppas däremot att det är det förstnämnda som blir resultatet.

Även IDG.se rapporterar om denna nyhet.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper