Facebook och Google tar ett steg mot portabla profiler

2008-01-08 20:21 | Kategorier » Google, Internet, Webb,

Facebook och Google ger stöd för portabla profiler?Vi är många som har konton på olika sociala nätverkssidor. Facebook är ett av de mest omtalade sociala nätverken på senare tid och har fått stor uppmärksamhet i media. Under en relativt lång tid har kritiska röster funnits som påpekat att det borde vara så att man kan ta med sig sin data mellan de olika sidorna och tjänsterna. Nu ser det ut som att den situationen kommit ett steg närmre.

Facebook och Google har nämligen båda två anslutit sig till DataPortability.org, en grupp som arbetar just för att data skall vara portabel, att den skall gå att flytta mellan olika sidor. På många sätt kan det innebära stora fördelar att öppna upp nätverken mer, på så sätt slipper användare bli inlåsta och det blir oerhört mycket lättare att kunna känna att man har makt över sin egen data.

Exakt vad som kommer ut av anslutningen är ännu inte fastslaget, men det kommer bli mycket intressant att se hur Facebook och Google kommer att ta till sig konceptet. Just Facebook och Google får anses vara två giganter vad gäller sociala nätverk och de har båda möjlighet att bidra till framtida lösningar som kommer att underlätta och öppna upp stora möjligheter för gemene man.

Källa: Particls

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper