VideoTrace skapar 3D-modeller med hjälp av ett videoklipp

2008-01-09 10:03 | Kategorier » Innovation, Ny teknik,

VideoTrace är namnet på en ny mjukvara som har öppnat upp nya möjligheter vad gäller att snabbt skapa 3D-modeller av objekt direkt från filmat material.VideoTrace använder i princip sett samma teknik för att skapa modellerna som man använder i de fall man vill få en 3D-modell att följa med i filmat material. Tekniken kallas ”tracking” eller ”match moving” och bygger på att man från referenspunkter i filmen kan räkna ut hur kameran rör sig.

Med hjälp av VideoTrace och ett filmklipp kan det gå oerhört snabbt att få fram 3D-modeller som håller hyfsad klass. Se själva i klippet nedan.

Som synes i filmen låter VideoTrace dig även använda texturerna direkt från objektet i filmen. Det finns så klart några nackdelar med detta, bland annat att skuggor följer med och att sidor som döljs inte får texturer hämtade från videon. Att VideoTrace däremot besparar modellerare en väldig massa jobb vid enklare arbeten är en sak som är klar, kanske är programmet enkelt nog för att hitta ut till konsumentmarknaden med, i så fall öppnar det verkligen upp nya möjligheter för vad folk kan göra med sina filmklipp.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper