TextExpander vs. RapidoWrite

2007-02-09 11:00 | Kategorier » Apple, Mac, Tips,

I min förra artikel tog jag upp TextExpander som en av mina rekommendationer, då fick jag ett tips om RapidoWrite av signaturen ”lowe”. Jag tänkte nu jämföra dessa två program. Dessutom verkar det finnas ett stort intresse av gratisprogram med, så jag ska försöka tillgodose även det i fortsättningen =)

Både TextExpander och RapidoWrite är program som är avsedda att låta användaren skapa snabbtexter som sedan ersätts med längre textstycken. Det kan alltså räcka med att skriva ”minadr” för att hela ens adress ska skrivas ut.

Frågan man då ställer sig är, hur är de två programmen jämfört med varandra? TextExpander kostar 29.95 dollar, RapidoWrite är gratis. Så långt har ju RapidoWrite ett övertag, gratis är alltid gott. Men hur står det sig med funktionaliteten?

I båda programmen är det oerhört lätt att lägga till nya snabbtexter och vad de ska generera för text. I TextExpander kan man däremot även låta bilder följa med i texten som ska skrivas ut, jag får inte det att fungera i RapidoWrite. Någon som vet ifall den funktionaliteten inte finns, eller om det bara är här det krånglar? För det gick nämligen att lägga in en bild i rutan för texten som skulle skrivas ut…

TextExpander IconTextExpander har mycket mer avancerade möjligheter till automatiska texter än vad RapidoWrite har. Det kan hämtas datum, klockslag, markören kan sättas på bestämda ställen och så vidare. Detta öppnar upp för möjligheter där man kanske vill kunna svara på ett mail med den inledande frasen ”Tack för ditt tips Lotta, jag ska se om det finns möjligheter att genomföra detta” (bara för att nu hugga något rätt ur luften). Då räcker det med att man anger att t ex ”ttack” ska skriva ut ”Tack för ditt tips %|, jag ska se om det finns möjligheter att genomföra detta”. Det kommer orsaka att texten skrivs ut och att markören sätts vid ”%|”. Fruktansvärt smidigt om man programmerar med.

RapidoWrite IconDetta är funktionalitet som RapidoWrite helt saknar i dagsläget. Där handlar det bara om statiska texter, något som förmodligen duger för de flesta i många fall. Att TextExpander kostar strax över 200 kronor är ju ytterligare en liten fördel för RapidoWrite ur den synpunkten.

Vilken ska man då välja? Ja, har du inga behov av att kunna få med datum, klockslag eller ha lite mer avancerade funktioner är valet självklart. RapidoWrite kommer i så fall att täcka dina behov alldeles utmärkt. Dessutom slipper du betala ett öre för det hela.

Är du som jag, att du faktiskt vill och behöver (nåja, lite orsakat av lathet kanske) de mer avancerade funktionerna så är kanske en titt på TextExpander att rekommendera ändå. Priset är kanske lite högt för det man får rent funktionellt, men att det underlättar mycket går inte att förneka. Det finns en provversion att ladda ned, så det är bara att ta det på en testtur för att se om det passar dig bättre än RapidoWrite.

Gravatar
|
Gate 303 » Arkiv » Lista på tio smidiga Mac-program — 2007-02-09 11:18

[…] Uppdatering: Har nu gjort en jämförelse mellan TextExpander och RapidoWrite, som det tipsades om här nedanför. Hoppas att detta kan komma någon till nytta =) […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper