Automatisk uppdatering av alla dina Mac OS X-program

2007-03-28 01:54 | Kategorier » Apple, Mac, Tips,

Detta är en fortsättning på min lilla serie med tips för att underlätta tillvaron för Mac-användare.

AppFresh IconAppFresh möjliggör något jag saknat länge på min Mac, nämligen automatiska uppdateringar av alla installerade program. Länge har jag gått och muttrat lite över att uppdateringar till de olika programmen på min Mac inte uppdateras automatiskt på samma sätt som OS X uppdateras via programuppdateringen. Visst, i de flesta programmen finns det en funktion som laddar ned den senaste uppdateringen när den är ute, men det kan ta lång tid mellan körningen av vissa program.

Det finns många fördelar med att uppdateringar tankas ned automatiskt, dels säkerhetsmässigt, men även funktions- och prestandaförbättringar sker i regel i en jämn takt. Det är här AppFresh kommer in i bilden.

Hur jobbigt är då AppFresh att använda? Jag skulle våga säga att vem som helst kan använda det, även om det i dagsläget är några steg bort från att vara ett fulländat program. Eftersom det fortfarande är i betastadiet så installeras inte uppdateringarna, men de tankas ned till valfri katalog. I kommande versioner kommer hela proceduren vara automatiserad, vilket gör det hela lika smidigt som uppdateringsprogrammet till OS X.

AppFresh Screenshot

Med ett klick på knappen ”Check” så går den igenom ens installerade program och sedan kontrolleras det ifall några uppdateringar finns. Ett klick på ”Update” tankar sedan ned detta. Det är också möjligt att skapa ”snapshots” av ens nuvarande versioner, detta för att kunna nedgradera igen ifall problem uppstår.

Det här är ett program jag kommer hålla stenkoll på i fortsättningen. Att det underlättar och förbättrar är bara förnamnet =)

Ni kan själva tanka ned programmet från dess officiella hemsida.

Vad säger ni om detta? Tumme upp eller tumme ned?

För min del är det program av den här typen som gör att jag kommer att gå över fullständigt till Mac… =)

Gravatar
|
Per Ejeklint — 2007-03-28 07:59

Tummen upp! Det här programmet kommer jag definitivt att köpa den dag det blir färdigt. Tack för tipset!

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-03-28 09:18

Per: Kul att det uppskattades! =) Vi är två som gladeligen kommer öppna plånboken då 😉

Gravatar
|
Robert Ohlzon — 2007-03-28 10:59

Sjukt smidigt program! Tack för tipset!

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper