Kvinna polisanmäler SMS

2007-05-15 17:46 | Kategorier » Allmänt, Nyheter, Skojigheter,

I Sundsvalls Tidnings webbupplaga kan man läsa om en kvinna som polisanmält ett SMS hon fått angående en beställning av sexleksaker. Enligt tidningen skulle hon ha fått ett SMS där man kunde välja ifall man skulle godkänna eller avböja ordern. Hon ska sedan ha valt att avbeställa och fick då enligt ST ett nytt SMS där det bekräftades att 3890 kr skulle dras från hennes telefonräkning.

Visst låter det maffigt? Nästan lite väl maffigt?

Det är det också. Det finns ett skämt-MMS som innehåller en ljudfil där man får höra att man beställt sexleksaker och efter det får man uppmaningen att trycka på en viss knapp för att avbeställa, sedan kommer rösten tillbaks och berättar att just 3890 kr kommer att dras. Eftersom det hela är just ett skämt så försvinner så klart inte ett öre.

Affiliator Affiliateprogram

På Mosms kan man läsa följande angående betal-SMS/-MMS:

Finns det någon maxgräns för hur mycket man kan debitera en mobiltelefon per månad?
Ja, maxgränsen är 1500 kr / kalendermånad / mobiltelefon (gäller alla operatörer utom Telenor där det är 500 kr som är gränsen). När denna gräns är nådd mottager mobiltelefonen i fråga ett felmeddelande vid nästkommande beställningar. Denna spärr tas automatiskt bort vid nästa kalendermånad.

I Sverige är maxkostnaden för ett sådant meddelande begränsat till 50 kr med.

Något säger mig att kvinnan i fråga kommer känna sig en aning dum när det går upp för henne vad det hela handlar om… =)

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper