Firefox 3 har en ny uppdaterad nedladdningshanterare

2007-08-13 13:05 | Kategorier » Firefox, Program,

Nu har Firefox 3 fått ännu en av sina funktioner förbättrade, denna gången är det nedladdningsfönstret som fått sig en liten behandling.

Tidigare har det visat nedladdningarna i kronologisk ordning, man har kunnat öppna filer och även öppna mappen filen har lagrats i.

Nu blir det lite mer kraft i fönstret.

Det nya nedladdningsfönstret

Till att börja med sorteras nedladdningarna upp i två grupper. Pågående och färdiga. Jag tycker att det bidrar mycket till ökad tydlighet. Det är nu även ”play/pause”-knappar som kontrollerar nedladdningarna. Vid ett klick på informationsknappen för en nedladdning så dyker det upp en liten panel som ger mer information om nedladdningen.

Informationsrutan i det nya nedladdningsfönstret

Här ser man när filen blev nedladdad, varifrån filen är nedladdad samt var den sparats. Den andra ikonen som nog ska föreställa en dator med en pil öppnar den nedladdade filen.

Som ni ser så finns det även en ruta nere till vänster, det denna gör är att söka bland pågående och färdiga nedladdningar.

Sökrutan i nedladdningsfönstret

Denna funktion gör alltså att du blixtsnabbt kan hitta fram till en av de nedladdningar du har gjort eller håller på med. Ett mycket stort lyft enligt mig.

Det ser också ut som att nedladdningshanteraren kan läggas i statusfältet eller sidofältet framöver. Det har varit en ofta efterfrågad funktion.

Firefox 3 blir mer och mer intressant ju fler funktioner som förbättras, jag ser verkligen fram emot att se deras hantering av bokmärken och taggningen av dessa framöver.

För att testa funktionen laddar ni ned senaste Firefox 3-betan.

Läs om zoom-funktionen i Firefox 3-betan, eller ladda ned min egna firefox-addon.

Källa: Mozillalinks

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper