Första dåliga erfarenheten av Tre

2007-02-09 21:33 | Kategorier » Allmänt, Personligt,

Tres logotypeTänkte berätta lite om min hitintills enda dåliga erfarenhet av mobiloperatören Tre. Jag har deras billigaste mobila bredbandstjänst, kostar 199 kr per månad och då ingår 1 GB data, vilket passar mina behov helt perfekt och jag hade aldrig gått över den gränsen fram tills nu vid nyår. Då var jag på resande fot och samtidigt var det en del jobb som var tvunget att göras, så jag närmade mig gränsen rätt fort.

Bara för att göra det roligare så märkte jag sedan att det i bakgrunden hade skickats en massa annan trafik, så jag hade kommit över gränsen utan att jag visste det. Långt över gränsen dessutom. Enligt mina beräkningar var det såpass att jag nästan var framme vid pristaket 499 kr till och med…

Nåväl, när jag upptäckte detta så ringde jag till Tre för att ta reda på hur mycket jag skulle betala för datatrafiken som skett utöver mina 1 GB. På den sida som Tre har som kallas ”Mina sidor” så kan man inte se de uppgifterna nämligen. Det var då strax innan jul, så jag skulle inte kunna jobba något fram till nyår ifall jag skulle spara på min datamängd.

Då fick jag för det första reda på att han inte kunde se hur mycket jag överskridit med, men han höll med mig om att jag snart var framme vid pristaket (ingen idé att lägga allt jobb på is alltså). Jag fortsatte alltså att jobba och den kvällen såg jag på min saldosida att kostnaden hade stigit till över 700 kr…

Det är här min irritation tar vid. När jag dagen efter fick tag på deras ekonomiavdelning så får jag först reda på att priset per megabyte när man gått över gränsen är 10 kr.. Detta trots att jag dagen innan fått höra att det är 1,4 kr ungefär. När jag sedan ber dem kolla hur mycket jag överskridit min datamängd med så kan de inte kolla det. De kan inte heller se hur mycket min dåvarande faktura skulle hamna på, bara att det skulle kosta över 700 spänn ifall jag inte hade datapaketet. Jag fattar inte varför en operatör inte kan berätta för en kund hur mycket den nuvarande fakturan är på.

”Jo, men den är på 700 kronor om man inte räknar med rabatterna” sade den kvinnliga telefonisten jag hade i luren. ”Om jag vill veta vad min faktura är på så är jag väl intresserad av hur mycket jag kommer att få betala? Inte hur mycket jag skulle fått betala ifall jag inte hade tilläggstjänsterna, eller hur?” var min fråga då… Jo, det kunde hon till sist hålla med om.

Missförstå mig nu inte, jag är verkligen helnöjd med Tre på alla sätt. Det är bara denna gång som blivit oerhört irriterad på deras rutiner.

Kan ju säga att jag givetvis inte behövde betala ett öre mer än vad pristaket låg på… =)

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper