Regeringen visar var de står, läget för arbetslösa försämras igen

2007-06-01 12:54 | Kategorier » Nyheter, Samhällskritik,

Tumme nedJa, egentligen känner jag att det vore trevligare om jag åtminstone blev lite förvånad, men dessvärre infinner sig inte något sådant särskilt alls. I dagens Metro Stockholm (nederst på sidan två) kan man läsa följande:

Riksdagen ändrade i går a-kassereglerna och beslutade om en ny jobb- och utvecklingsgaranti. Flera förändringar börjar gälla den 2 juli.

Den regel som tillåter arbetslösa att bara söka jobb inom sitt yrke eller nära hemorten under de första 100 dagarna försvinner.

Det går inte heller att förlänga a-kassans ersättningsperiod genom att delta i arbetsmarknadsåtgärder. Sådana aktiviteter räknas in i de 300 dagarnas rätt till akassa, 450 för föräldrar med barn under 18 år. Förändringen gäller från den 1 oktober.

Aktivitetsersättningen avlöses av en jobb- och utvecklingsgaranti indelad i tre faser, med en ersättningsnivå på 65 procent.

Arbetsgivarna ska inte längre behöva anmäla en ledig plats till arbetsförmedlingen.

Ursäkta språket, men vad fan sysslar de med? Klart som tusan att de lyckas sänka skatter och annat när de tar pengar från de arbetslösa. Som arbetslös tvingas man söka jobb i stora delar av Sverige från dag ett (och all ersättning försvinner om man inte tar ett jobb på direkten). Som nyanställd har man ju ingen större säkerhet heller, så det kan rätt många flyttar på ett år… A-kassedagarna försvinner när man befinner sig i AMS-åtgärder med, vilket för mig är helt sjukt. Nu fattas det bara att bostadsbidraget åker med så blir det riktigt bra för de som redan har det svårt…

Vad tycker ni om det hela?

Gravatar
|
Robert — 2007-06-01 13:03

Den nya regeringen fortsätter göra mig besviken… Flinten kan gå hem och dra något gammalt över sig!

Gravatar
|
slowie — 2007-06-01 13:56

Det är bra.
Varför ska folk överleva utan att behöva jobba för det?
Så har det alltid varit, inget konstigt med det.
Wanna live? Fight.
Säkert pga dessa fjantpluttinuttlagar som varit innan som folk blir deprimerade.
2/3 unga idag misstrivs med livet och jag förstår dem.
Hur kul är det att leva utan utmaning?
Hur man än bär sig åt idag går det inte att svälta ihjäl i Sverige.
Dags för ändring.
Bort med skräpet.
Låt evolutionen göra sitt.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-06-01 14:39

Slowie: ”Låt evolutionen göra sitt.”, jag låter ditt inlägg tala för sig självt =)

Gravatar
|
toad — 2007-06-08 14:42

Två ord: Fy fan.

Gravatar
|
Tobias Mattsson — 2011-10-04 17:54

Tro fan att det är jävligt lätt för dig ”slowie” att säga att ”skräpet ska bort” och låt ”evolutionengöra sitt” när du antagligen aldrig själv har haft det svårt. Hur menar du när du skriver det egentligen? Ska man strunta i alla som har det svårt? Jag hoppas verkligen att du inte menar det, för helt ärligt, det låter ju bara sjukt. Eller så antar jag att du är väldigt omogen och inte fattar vad du skriver. Alla människor har inte samma förutsättningar till att ”lyckas” och tro fan att jag hellre kämpar för att överleva än att vara en snorunge som aldrig har haft det svårt och lever i sin drömvärld med fredagsmys och trygga/säkra liv. Dina ideal är pantsatta.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper