Ska jag vänta på iPhone?

2007-07-06 13:27 | Kategorier » Allmänt, Personligt,

Just nu funderar jag verkligen på om jag ska hålla ut till dess att iPhone kommer hit till Sverige. Enligt IDG så är det för tillfället hård konkurrens från operatörernas sida om vem som ska få kontraktet med Apple för att sälja iPhone, något som är fullt förståeligt med tanke på vilken succé den blivit i USA. De två delar som talar mot att jag ska vänta är dels att det förmodligen dröjer till början av 2008 innan vi får hit den, sedan är det även osäkerhet ifall den kommer att ha hunnit få 3G-stöd till dess.

z800Min nuvarande telefon, en Sony Ericsson z800 är verkligen inne på sista versen nämligen. Batteriet töms på ungefär sex timmar, samtal bryts, det har hänt att SMS spontanraderats, telefonen har jättedålig mottagning, ibland startar telefonen om av sig själv och så vidare. Det är helt enkelt dags för en ny mobiltelefon egentligen. Jag hade tänkt bita ihop och vänta till slutet på året, eftersom det pratades om att det var då iPhone skulle hitta hit. Nu ser det ut som att så inte är fallet. Dessutom behöver jag en 3G-telefon för att kunna använda den som mobilt modem till min Powerbook. Det skulle väl kanske gå att överleva med EDGE med.

En sak till som gör att jag blir ytterligare fundersam är att det verkligen spelar roll vilken operatör som får iPhonekontraktet. För min del vore det så klart bäst om det var Tre som fick det, eftersom jag då slipper byta abonnemang. Blir det någon annan operatör så vill det till att de kan bräcka mitt nuvarande. För 240 kronor per månad har jag 3000 fria minuter till alla nät, det blir totalt sett 50 timmars samtal vilket leder till en minutavgift på ned till 8 öre. Någon som känner till något abonnemang hos någon annan operatör som matchar detta? Skulle i och för sig inte bli helt förvånad ifall det kommer specialabonnemang just för iPhone när den hittar hit till Sverige.

Jag får fundera på det hela lite till, just nu lutar jag åt att slå klorna i någon billig 3G-lur att köra vidare med så länge. Jag behöver kunna bli nådd, något min nuvarande inte ger särskilt goda garantier för.

Gravatar
|
toad — 2007-07-12 23:22

Klart du ska vänta på iPhone. Visst att som du beskriver så behöver du ju faktist en ny telefon, men om du väntar så lär du ju inte ångra dig.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-07-12 23:57

iPhone är som sagt var mycket, mycket lockande… Kommer iPhone med 3G och Tre-abonnemang här i Sverige så vet jag att jag inte skulle ångra ett köp =)

Men samtidigt så håller min nuvarande telefon på att falla i bitar (bokstavligen talat)…

Gravatar
|
Anders — 2007-07-16 15:06

Mystiskt att min z800 började krångla nästan samtidigt! Det är en konspiration…

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-07-16 15:42

Anders: Det kanske är så illa… 😉

Har du någon annan telefon att rekommendera?

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper