µTorrent är BitTorrents nya officiella klient

2007-07-28 11:41 | Kategorier » Fildelning, Tips,

BitTorrentFöretaget BitTorrent, som förra året köpte upp µTorrent, har nu gjort små modifieringar i programmet och låtit det bli deras nya officiella klient, fast under nytt namn. µTorrent finns fortfarande kvar som en fristående produkt och skall enligt BitTorrents VD fortsätta vara det.

Fildelningsvärlden blev orolig i samband med att BitTorrent köpte upp µTorrent, detta eftersom det befarades att µTorrent skulle läggas ned eller modifieras för att begränsa vilka filer som kunde delas. Det som gav bränsle åt de teorierna var det faktum att företaget BitTorrent samarbetar med upphovsrättsorganisationer och stora mediebolag.

Det är verkar inte vara några stora modifikationer som gjorts i BitTorrents egna version av µTorrent. De har infört BitTorrent DNA och tagit bort en del trackers ur sin sökmotorlista. Dessa går däremot lätt att lägga in igen via Inställningar > Avancerat > Användargränssnitt (Preferences > Advanced > User Interface). Några andra förändringar är i dagsläget inte kända.

BitTorrens egna version av µTorrent har fått namnet BitTorrent 6.0 och befinner sig för tillfället i betastadium.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper