Ballmer fortsätter attackera Apple

2009-03-23 12:33 | Kategorier » Allmänt,

Steve Ballmer har blivit känd som en lite lätt ”bufflig” individ som med jämna mellanrum ger sig på Apple med diverse uttalanden. Nu senast har han sagt att det man betalar extra för när man köper en Apple är deras logotyp. Givetvis så spelar ett märke roll, oavsett vad man köper, men Steve Ballmer låter bli att ta andra faktorer i beaktning.

Det har många gånger visat sig att en dator från Apple är billigare i ägandekostnader än en motsvarande dator som kör Windows, något som man verkligen bör tas med i beräkningen i sådana här argumentationer. Främst är det säkerhetsrelaterade utgifter man slipper. Behovet av antiviruspaket är inte på något sätt lika akut som på en windowsdator. Det finns så klart gratisvarianter även där, men de som kostar pengar är generellt sätt effektivare och bättre på att skydda en dator från angrepp av olika slag.

Den totala ägandekostnaden är helt enkelt lägre. Dessutom är ju frågan vilken av Windows Vista-versionerna Ballmer menar är inräknad i priset för Windows-datorn. Vista Home Basic når nämligen inte riktigt upp till OS X Leopard.

Gravatar
|
Bengt — 2009-03-23 12:44

Jag avvaktar med att köpa en dator till Windows 7 kommer. Windows vista är ju hopplöst. Det man tvingas köpa med en PC är Windows. Det finns få datorer som är utan operativsystem. Jag skulle helltre ta en med Ubuntu än en med windows i.

Gravatar
|
Patrik — 2009-03-23 17:02

Det är nu man får en enorm lust att skriva http://macworld.idg.se/2.1038/1.218867/mac-hackad-pa-under-10-sekunder 😉

Gravatar
|
Kristoffer — 2009-03-23 19:48

Bengt: Varför inte prova på OS X? Visst, i början hade jag lite invänjningsproblem. Men jag är verkligen glad att jag inte gav upp med detsamma, för det var en betydligt trevligare värld som öppnade sig. Då kan man tänka på att jag använt nästan alla Windowsversioner som varit mer eller mindre riktade mot hemanvändare och att jag använt Windows i ca sjutton år… 😉

Patrik: Säkerhetshål skall man ju alltid ta på allvar, men vid sådana där ”chockrubriker” kan det vara vettigt att rota lite kring hur omständigheterna egentligen var. Till att börja med kan man på den officiella sidan läsa att det tog två minuter (fortfarande kort tid, men man får ha i åtanke att det nog låg en hel del jobb bakom det där), sedan att det var själva webbläsaren som var målet (vilket iofs är illa det med). Lite oklart exakt vad det var för kod som kördes sedan med, blir intressant att läsa om det i detalj så småningom.

Gravatar
|
Patrik Brown — 2009-03-29 18:05

Jag håller helt med dig Kristoffer, skulle nog t.o.m kunna vara så radikal att säga att inte någon av Vistaversionerna riktigt når upp till os x… Windows är windows, man kan ju bara hoppas att de lyckas bättre med 7an än vista.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper