WWDC 2007, Apples stora event är bara dagar bort

2007-06-09 12:21 | Kategorier » Apple, Mac,

På måndag klockan 19.00 svensk tid så smäller det. Då drar Steve Jobs igång sitt öppningstal på WWDC 2007. Denna keynote kommer med allra högsta sannolikhet att bli ganska maffig, att det blir en rejäl demonstration av den kommande versionen av OS X Leopard råder det ju inget tvivel om men det finns andra bitar som jag och många andra är lite nyfikna på.

Mac MiniMac Mini har inte uppdaterats på länge och det gör att vi är många som tror att något är på väg att hända där. Kanske blir det ett rejält lyft i prestandan, eller så kommer det kanske att presenteras en efterföljare. Personligen så hoppas jag att den kommer att få fortsätta finnas kvar eftersom det är en liten, smidig och tyst dator som är helt perfekt som mediacenter eller server. Samtidigt tycker jag att det vore trevligt om Apple lanserade en billigare variant av Mac Pro, riktad mot hemkonsumenter.

iMaciMac kommer kanske även den att stå inför förändringar, det ryktas om att 17-tummaren kommer att strykas helt och att chassina kommer att vara i aluminium framöver, precis som Mac Pro eller Macbook Pro med andra ord. Jag hoppas att det inte kommer få priserna att skjuta i höjden utan att de fortsätter ligga på den mycket prisvärda nivå de håller idag.

Personligen tycker jag att dagens design av iMacen är en av Apples snyggaste någonsin, så jag är lite skeptisk till att göra om dem till aluminium, däremot måste jag samtidigt erkänna att det säkert skulle vara riktigt snyggt om de lyckades få det att se ut som en Apple Cinemadisplay (även om det skulle innebära att ”post-it”-utrymmet under skärmen försvinner). Ska bli kul att se vad som händer!

OS X LeopardJag hoppas att OS X Leopard kommer att få majoriteten av rampljuset och att vi får se rejäla demonstrationer över vad som är nytt, vilka förändringar som gjorts och även vilka möjligheter som finns. Apple har hela tiden pratat om att det finns funktioner som hålls helt i det fördolda och nu är det nog dags att lätta på hemlighetsmakeriet.

Personligen skulle jag inte vara ett dugg förvånad om de använder sig av Core Animation genom hela operativsystemet. Detta tillsammans med Core Image möjliggör gränssnitt som vi tidigare bara sett i science fiction-filmer och i avancerade teknikdemonstrationer. Ytterligare en sak jag inte skulle bli förvånad över är om dagens iLifepaket vävs in i OS X Leopard. Det känns som ett naturligt steg att ta.

Det skulle också vara mycket spännande om de på något sätt gick samman med Google för att skapa nästa generations .Mac-tjänster. Steve Jobs har tidigare antytt att det kommer att ske förbättringar där då han efter en fråga angående att .Mac inte hängt med i utvecklingen svarat:

I couldn’t agree with you more. We’ll make up for lost time in the near future.

Många frågetecken kommer att rätas ut på måndag, den saken är klar.

Gravatar
|
lowe — 2007-06-09 18:28

Spänningen stiger.. 😀

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper