Apple uppdaterar hela sin iPod-familj

2007-09-05 20:47 | Kategorier » Apple, Innovation, Ny teknik, Nyheter,

Att Apple har en tendens att visa var skåpet ska stå genom sin hård- och mjukvara är känt sedan tidigare. Kvällens Appleevent har fått mig att mysa ännu en gång.

Alla modeller av iPoden är nu uppdaterade. iPod Nano är ännu mindre och kan spela video, den vanliga iPoden (som numera heter iPod Classic) har ännu större lagringsutrymme. Båda modellerna har bättre batteritid och ett nytt gränssnitt.

iPod Classic kan man få med upp till 160 GB utrymme. Den tunnare varianten har 80 GB utrymme. iPod Nano finns i två storlekar, 4 GB och 8 GB.

iPod TouchDet som däremot är verkligt spännande är en helt ny iPod-variant. iPod Touch är dess namn.

Utseendet påminner oerhört mycket om iPhone och gränssnittet är detsamma. Den har multitouch, WiFi (trådlöst nätverkskort) och är även utrustad med en webläsare, närmare bestämt Safari. Utöver detta går det att se på YouTube-videos samt att köpa låtar direkt från iPod Touch via den trådlösa uppkopplingen.

Man skulle kunna säga att det är som en iPhone, minus telefonen. Personligen måste jag säga att detta är en mycket intressant produkt och att det med största sannolikhet kommer att bli en sådan nästa gång det blir dags för ett inköp av en iPod. Det enda lite tråkiga är utrymmet. 8 GB eller 16 GB. Samtidigt förstår jag att det inte skulle vara hållbart med en mekanisk hårddisk, då den skulle dra för mycket ström. Större flashminne skulle öka priset betydligt. Så man får se det som en vettig kompromiss.

Apple har lagt upp en demonstrationsfilm av iPod Touch på dess hemsida.

Parallellt med detta sänker även Apple priset på 8 GB-versionen av iPhone med 200 dollar, nu kostar den med andra ord $399.

Mer läsning finns hos bland annat Macworld, där de också skriver mer om iPod Touch.

Gravatar
|
Gustav — 2007-09-05 21:07

Har du sett hela Touch-filmen? När jag kollar så stannar den alltid när dom ska stänga av skärmen…

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-09-05 21:26

Gustav: Kul att se dig här igen! =)
Jo, jag har sett hela demonstrationsfilmen utan problem. Blir det likadant även om du laddar ned den och sedan ser på den direkt från din egen dator? Apples sida är ganska hårt belastad just nu, så problemet kan kanske ligga där.

Gravatar
|
toad — 2007-09-06 09:46

Mycket trevliga nyheter det här måste jag säga! Speciellt att de har sänkt priset på iPhone med $200 (!)
Nu blev jag faktist riktigt sugen på en iPod Nano också!

Gustav: Det är inte bara så enkelt att demonstrationsfilmen buffrar extra mycket just med tanke på ett Apples sida är, som Kristoffer säger, ganska hårt belastad i nuläget?

Gravatar
|
Gustav — 2007-09-06 16:40

Kristoffer och toad: Jovisst, så är det ju! Tänkte jag aldrig på. Tack iallafall.

(Och jo, jag tror att jag kommer att sälja min Shuffle och köpa en Touch istället!)

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper