Apple uppdaterar hela sin iPod-familj

2007-09-05 20:47 | Kategorier » Apple, Innovation, Ny teknik, Nyheter,

Att Apple har en tendens att visa var skåpet ska stå genom sin hård- och mjukvara är känt sedan tidigare. Kvällens Appleevent har fått mig att mysa ännu en gång.

Alla modeller av iPoden är nu uppdaterade. iPod Nano är ännu mindre och kan spela video, den vanliga iPoden (som numera heter iPod Classic) har ännu större lagringsutrymme. Båda modellerna har bättre batteritid och ett nytt gränssnitt.

iPod Classic kan man få med upp till 160 GB utrymme. Den tunnare varianten har 80 GB utrymme. iPod Nano finns i två storlekar, 4 GB och 8 GB.

iPod TouchDet som däremot är verkligt spännande är en helt ny iPod-variant. iPod Touch är dess namn.

Utseendet påminner oerhört mycket om iPhone och gränssnittet är detsamma. Den har multitouch, WiFi (trådlöst nätverkskort) och är även utrustad med en webläsare, närmare bestämt Safari. Utöver detta går det att se på YouTube-videos samt att köpa låtar direkt från iPod Touch via den trådlösa uppkopplingen.

Man skulle kunna säga att det är som en iPhone, minus telefonen. Personligen måste jag säga att detta är en mycket intressant produkt och att det med största sannolikhet kommer att bli en sådan nästa gång det blir dags för ett inköp av en iPod. Det enda lite tråkiga är utrymmet. 8 GB eller 16 GB. Samtidigt förstår jag att det inte skulle vara hållbart med en mekanisk hårddisk, då den skulle dra för mycket ström. Större flashminne skulle öka priset betydligt. Så man får se det som en vettig kompromiss.

Apple har lagt upp en demonstrationsfilm av iPod Touch på dess hemsida.

Parallellt med detta sänker även Apple priset på 8 GB-versionen av iPhone med 200 dollar, nu kostar den med andra ord $399.

Mer läsning finns hos bland annat Macworld, där de också skriver mer om iPod Touch.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper MediaCreeper