Loopia blir ännu bättre än vad jag trodde

2007-05-13 13:07 | Kategorier » Allmänt,

Loopia logoMitt nuvarande webhotell är Loopia, vilket jag är mycket nöjd med. IDG skrev om kommande förbättringar hos Loopia blev jag mycket glad. Utrymmet skulle tiodubblas (från 100 MB till 1 GB för privatkunder) och de skulle se över sina rutiner med uppsägningstiden.

Nu har jag precis pratat med Loopia igen och fått mycket trevliga besked. Det jag egentligen undrade var när de skulle öka upp utrymmet, detta skulle komma att ske snart eftersom de köpt in servrarna och håller på att få allt att fungera där. Däremot så fick jag reda på lite mer saker med…

Loopia ska visst dubbla utrymmet senare i höst, vilket kommer innebära att vi privatkunder får 2 GB i utrymme. Ovanpå det så kommer uppsägningstiderna ändras helt, det vill säga jag kan när jag vill säga att jag vill säga upp mitt konto. Det är något som Loopia visst ser ut att bli först med. Sedan ska Loopia även se över sin kontrollpanel. Månadskostnaden skulle vara densamma även i fortsättningen.

Det ser ut att bli ett mycket bra år för Loopia och jag måste säga att jag är oerhört nöjd med mitt val av webhotell! =)

Gravatar
|
Tina Ponting — 2007-05-13 19:09

HEJ!
Trevlig sida med superfin design:) mums om loopia,då väntar jag till hösten och köper där…….Behöver mer utrymme:)

Gravatar
|
nina — 2007-05-13 19:53

kom in via webforum.
Jag har haft Loopia i flera år och de är kanon. Kommer de utöka det privatpaket man har till 2 GB? Kan det stämma. Ökad kostnad?

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-13 22:50

Tina: Hej och tack så mycket för ditt omdöme! =)

Behöver du inte 2 GB med detsamma så kan du ju slå till så fort de ökar upp till 1 GB, fast det kan ju vara kul om man vet till 100% att det verkligen blir 2 GB i utrymme med. Utrymme försvinner ju snabbare än man tror… =P

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-13 22:52

Nina: Enligt det jag fick veta så skulle de öka upp privatpaketet till 2 GB i ett andra skede nu under hösten och månadskostnaden skulle hålla sig kvar på samma nivå som i dagsläget även då. =)

Gravatar
|
Christian — 2007-05-15 15:44

Loopia är relativt bra, dock så litar jag inte helt på dom längre efter att deras epostserver krashade där min mejl låg och det visade sig att de inte hade backup. De skickade in hårddisken till något företag som kunde få ut mejlen ur den krashade hårddisken.

När inget hände kontaktade jag loopia och då hade de ”glömt” mig… tillslut efter långt väntade kunde de återskapa min mejl.

Hela den episoden fick mig att se annorlunda på Loopia.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-15 17:01

Christian: Låter tråkigt att det körde ihop sig sådär för dig. Jag misstänker att det hela kan bero på mänskliga fel, för vad jag vet så körs det automatiska backuper på datan.

Skönt att det löste sig till slut, hur länge sedan var det?

Gravatar
|
Christian — 2007-05-15 18:03

Mänskliga faktorn är ingen ursäkt. Tvärtom.

Och uppenbarligen körde de inte med backup eftersom de skickade in hårddisken för att få ut datan.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-16 19:24

Christian: De kör automatisk backup på datan, så i ditt fall var det något som gick snett. Det kan varit så illa som att en hel backuparray dök (har varit med om liknande saker själv) eller att något gick snett just vid backupen av din data. Händer något sådant så får man skicka in diskarna för dataåterställning så klart. Strular backupen i ett fall (för du är den första jag hört talas om som råkat ut för det där) så kan man inte generalisera det till att Loopia inte tar backup alls…

Gravatar
|
Christian — 2007-05-22 13:19

Kristoffer: Från Loopia ”Vi har dock ingen backup på våra mailservrar men vi planerar sedan en tid tillbaka att driftsätta en klusterlösning för våra e-postservrar, med en redundant och centraliserad lagringslösning”

Jobbar du för Loopia eftersom du försvarar dem med näbbar och klor? Loopia är enligt mig ett av de bästa webbhotellen i Sverige men i detta fallet var det dåligt skött. Har inte sedan denna incidenten haft några problem med Loopia och rekommenderar dom varmt, dock har jag flyttat mejlen till en annan server med högre säkerhet.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-05-22 23:35

Christian: Det där var helt nytt för mig faktiskt, vad jag kände till tidigare så körde de backup. Kul att lära sig nya saker =)

Nej, jag jobbar inte för Loopia. Fast det skulle säkert kunna vara både kul och intressant… Håller helt klart med dig om att incidenten med dina mail är högst beklaglig. Har du någon rekommendation vad gäller maillösning? Eller är det en egen server du nu använder?

Kan förresten redan nu ge en liten förvarning om att det är ganska troligt att det kommer ytterligare en webhotellrelaterad post här, den gången blir det däremot inga glada tongångar…

Gravatar
|
Christian — 2007-05-23 00:13

Kristoffer: Jag hyrde in mig på en exchange server. Mycket bättre än segt IMAP eller POP. Jättebra. Passar dessutom utmärkt tillsammans med min Windows Mobile som nu får Push. 😀

Gravatar
|
Christian — 2007-05-23 00:20

Apropå mejl så är (var?) Loopias spamfilter under all kritik. Det var dåligt när jag blev kund där och sedan blev det sämre. I början hade de en train mapp som funkade halvbra/halvkasst men sedan tog de bort den lösningen och då blev det riktigt dåligt. Jag får rätt så mycket spam av någon anledning så det är extremt viktigt med ett bra spamfilter.

Där jag har mailen nu funkar spamfiltret över förväntan. Extrem träffsäkerhet.

Sist jag kollade höll dock Loopia på att fixa något nytt spamfilter så det bör väl bli bättre.

Gravatar
|
Tony — 2007-07-12 13:32

Använder själv loopia. De är duktiga på att hjälpa till men lovar brett och håller tunt. Utrymmet skulle ökas till 1gb och mailen skulle fixas snabbare. Det har inte skett ännu på månader.
Vill du avsluta konto och få igen pengarna från Loopia, så kan du känna dig blåst. De absolut vägrar betala tillbaka något alls. One.com som kostar nästan inget alls är snabbare på allt och betalar igen utan frågor om du ångrar dig.

Gravatar
|
Kristoffer — 2007-07-13 00:00

Jo, även jag väntar fortfarande på att utrymmet ska ökas…

One.com har jag däremot läst tillräckligt mycket om för att inte röra med tång, såvida sidan inte är av högst okritisk karaktär.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper