Ännu fler förslag om inskränkningar av vår frihet

2007-09-12 16:18 | Kategorier » Samhällskritik,

Franco FrattiniEU-kommissionären Franco Frattini har kommit med ett förslag om att olika sökord ska blockeras på Internet. Enligt honom borde det alltså inte vara möjligt att söka efter ord i stil med ”bomb”, ”terrorism” eller ”folkmord” (!?).

Liknande förslag dyker upp med jämna mellanrum verkar det som, vad som däremot är skrämmande är att allmänheten inte reagerar mot dem. ”Det är väl bra att man inte kan leta upp bombrecept?” kanske många säger med. Det finns ett litet problem bara… Det är att i samma stund som man börjar införa sådana här spärrar så blir det en väldigt flytande gräns. På vilket sätt skiljer detta sig egentligen från att blockera sökningar efter till exempel ”nazism”, ”förintelsen” eller ”Hiroshima”? Ett faktum är att det inte är någon som helst skillnad.

Ju mer begränsningar som införs för allmänheten, ju mer har terroristerna ”vunnit”. Drar man det till sin spets så slutar det med att gemene man lever under total kontroll och med i princip ingen frihet alls.

Personligen undrar jag också hur Franco Frattini ställer sig till skolornas fysik- och kemikurser. Redan med den kunskap man får under högstadiet kan man bygga ganska otrevliga bomber och konstruktioner, den kemi- och fysikutbildning som finns på gymnasiet ger ännu större möjligheter till detta. Även trä- och metallslöjd borde ju förbjudas av samma skäl då.

Som tur är tror jag (eller jag hoppas i alla fall) att ett sådant här förslag aldrig kan komma att gå igenom. Dessvärre har världen gjort mig besviken tidigare.

Jag tycker att ni, precis som jag har gjort, ska höra av er till Franco och tala om för honom vad ni tycker om förslaget. Detta görs lättast via Franco Frattinis kontaktformulär. Skriv på engelska och håll helst ett vårdat språk då verbalt omogna påhopp inte har samma värde.

Är detta ett bra förslag?

Läs mer:
IDG.se
Heise (sidan är på tyska, Google kan översätta den åt dig)

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper