iPhone och Neonode, två tänkbara alternativ

2007-02-06 10:18 | Kategorier » Nyheter, Teknik,

Neonode N1Den senaste tiden har min mobiltelefon börjat krångla allt mer. Inte sådant där vanligt ”standardkrångel” med att batteriet börjar ge sig eller något sådant simpelt, utan verkligen krångla…

Mobilen tror att jag håller knappar inne, startar spontant om sig, avslutar samtal lite när den vill, ibland går det inte att fälla upp luckan, SMS raderas i samma sekund jag tar emot dem, samtal kommer inte fram och så vidare. Många av mina kompisar har märkt detta när de försökt nå mig…

Så, då börjar man så klart snegla ut mot mobilmarknaden, vad finns egentligen där idag? Några få trevliga lurar från Sony Ericsson och kanske, kanske någon Nokialur som är tänkbar. Spanar man lite längre framåt så ser man Apples iPhone borta i horisonten.

Nu i dagarna kommer även Neonode att presentera sin andra mobiltelefon. Några av er kommer kanske ihåg deras lansering av sin första mobil för många år sedan, Neonode N1? Jag var en av de första som satte upp mig på väntelistan och var också en av de som hade förtur till den första serien. I samma veva var jag även med och startade upp det som senare kom att utveckla sig till Red Neo, forumet för Neonodeanvändarna. Dessvärre tog det abnormt lång tid för dem att få fram en fungerande lur, så när den väl kom ut på marknaden kändes den inte alls lika lockande längre. Intresset svalnade rejält för min del på vägen.

Nu är de alltså på gång med en ny, informationen på deras hemsida är knapphändig och bloggen Pregnant man blog fungerar som viral marknadsföring.

Det kan så klart bli ett lyckat koncept, förutsatt att rätt teknik är inbakad och att det inte dröjer alltför länge till allmän lansering. Ja, givetvis är det klart att den måste fungera bra med.

Kanske kan detta bli den telefon som kan få mig att med gott samvete låta bli iPhone. Den 12:e februari kommer det förmodligen ut mer information om luren, återkommer om ämnet då =)

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Gate 303

Creeper a href="https://mediacreeper.com/latest" title="MediaCreeper">MediaCreeper